شنبه 19 اردیبهشت 1405

۵ نشانه آلرژی غذایی که باید به آن‌ها توجه کنید

شاید این تصور در ذهن شما باشد که آلرژی‌های غذایی مختص دوران کودکی هستند، اما یک مطالعه اخیر منتشر شده در The Journal of Allergy and Clinical Immunology نشان می‌دهد که تقریباً نصف افرادی که با آلرژی غذایی دست و پنجه نرم می‌کنند، در بزرگسالی به این مشکل دچار می‌شوند. محققان پس از انجام بررسی‌های وسیع و دقیق، به این نتیجه دست یافتند که حدود ۴ درصد از جمعیت جهانی به نوعی آلرژی غذایی مبتلا هستند. آن‌ها تاکید کرده‌اند که پنج علامت کلیدی وجود دارد که می‌تواند نشانه‌های آلرژی غذایی باشد و نباید به هیچ‌وجه آن‌ها را نادیده گرفت.

تغییرات پوستی

مهم‌ترین تغییرات پوستی ناشی از آلرژی غذایی شامل احساس خارش، ظهور کهیر یا تشدید اگزما همراه با قرمزی و تورم در ناحیه اپیدرم است. این حالات معمولاً در نواحی دست، پا و پوست مفاصل مشاهده می‌شوند.

اگر پس از مصرف یک غذا خاص، بر روی پوست خود لکه‌های موضعی خارش‌دار، قرمز و ملتهب مشاهده کردید یا اگر اطراف دهان‌تان دچار التهاب و قرمزی شد، به احتمال زیاد به یکی از اجزای آن غذا حساسیت دارید.

ضعیف شدن ضربان قلب

گاهی اوقات آلرژی غذایی می‌تواند عواقبی فراتر از مشکلات پوستی به دنبال داشته باشد. به گزارش FARE، بروز تغییرات در فشار خون، از جمله افت ناگهانی یا ضعیف شدن ضربان قلب، می‌تواند بخشی از واکنش آلرژیک بدن نسبت به مواد غذایی باشد. البته اگر فشار خون خود را طی مصرف وعده‌های غذایی بررسی نکنید، ممکن است نتوانید افت خفیف آن را در این موارد حس کنید. با این حال، اگر این اختلال شدت پیدا کند، حتماً احساس خواهد شد.

مانند سایر واکنش‌های آلرژیک، شدت این علامت نیز می‌تواند خفیف یا به شدت خطرناک باشد. بنابراین، در صورتی که با شدت زیادی از این علائم روبرو شدید، فوراً به اولین مرکز درمانی مراجعه کنید.

مشکلات در ناحیه دهان

آلرژی می‌تواند به بروز خارش در دهان منجر شود و حتی ممکن است سرفه‌های خشک را به همراه داشته باشد. این وضعیت غالباً در مواجهه با برخی میوه‌ها و سبزیجات بروز می‌کند، زیرا این مواد غذایی پروتئین‌هایی دارند که شباهت‌هایی به گرده‌ها دارند. بر اساس تحقیقات، این احساس خارش معمولاً محدود به ناحیه دهان بوده و ظرف چند دقیقه بعد از مصرف ماده غذایی خاصی برطرف می‌شود.

احساس سنگینی و تنگی در قفسه سینه

اگر هنگام بلعیدن برخی غذاها با دشواری مواجه می‌شوید یا احساس تنگی و سنگینی غیرعادی در قفسه سینه خود دارید، احتمالاً به بیماری ازوفاژیت ائوزینوفیلی (eosinophilic esophagitis) مبتلا هستید.

آلرژی غذایی به راحتی می‌تواند سیستم ایمنی را تحریک کند و موجب تجمع سلول‌های سفید خون (به نام ائوزینوفیل) در مری شود. این فرآیند منجر به التهاب، تنگی مجرای گلو و احساسی می‌شود که در آن انگار غذا در این مسیر در حال قفل شدن است.

اجابت مزاج فوری

اگر مصرف یک ماده غذایی خاص موجب بروز حالت تهوع یا وقوع مشکلاتی در اجابت مزاج می‌شود، پیش از اینکه این شرایط را به مسمومیت غذایی یا اختلالاتی چون عدم تحمل لاکتوز مرتبط بدانید، خیلی زود قضاوت نکنید. واقعیت این است که اگر این واکنش‌ها همیشه پس از مصرف یک نوع خاص از غذا بروز می‌کند، احتمالاً به آلرژی غذایی مبتلا هستید.

آخرین اخبار

رویترز: چین و روسیه مانع از تصویب قطعنامه شورای امنیت علیه ایران خواهند شد

طبق گزارشی که خبرآنلاین منتشر کرده و به پیش‌نویس...

آموزش‌وپرورش:کلاس حضوری برای مدارس غیردولتی فعلا ممنوع!

آفتاب‌‌نیوز :  «تا اطلاع ثانوی تمام مدارس...

بلاتکلیفی افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی

آفتاب‌‌نیوز : علی دهقان‌کیا، رئیس کانون بازنشستگان...

بازار پلاستیک‌ بازیافتی، سکه شد/ جهش سه‌رقمی قیمت‌ها، دنیا را غافلگیر کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، افزایش قیمت جهانی پلاستیک‌های بازیافتی...

پشتیبانی سعید لیلاز از مقاله اخیر عباس عبدی و انتقاد از منتقدان او

به نقل از خبرآنلاین، سعید لیلاز در مصاحبه‌ای با...

رئیس کمیسیون امنیت مجلس: طرح حقوقی مخصوص تنگه هرمز به مرحله نهایی رسید

بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ابراهیم عزیزی،...

اختلافات امارات و عربستان بعد از آتش‌بس با ایران بر سر چیست؟   

خبرآنلاین - رسول سلیمی: روابط میان امارات متحده عربی و...

ماجرای عجیب فروش دلار به نرخ ۱۲۷ هزار تومان!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،...

نظاره استارمر به ناکامی حزب خود در انتخابات محلی انگلستان

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، کِر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس...

یارانه جدید در راه است/ کدام خانوارها مشمول سبد غذایی رایگان می‌شوند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یعقوب اندایش در...

هاآرتص: ترامپ خواستار توقف درگیری‌ها با ایران است

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه عبری‌زبان «هاآرتص» اعلام...

از دوشنبه مترو و اتوبوس‌ دیگر رایگان نیستند

آفتاب‌‌نیوز : مهدی چمران، رئیس شورای شهر...

مراسم گرامیداشت شهید علی لاریجانی برگزار شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم گرامیداشت شهید...

هشدار مدیریت بحران درباره طغیان رودخانه‌های کشور

آفتاب‌‌نیوز :  مرکز فرماندهی و کنترل مدیریت...

اعلام جزییات تازه درباره حقوق ۱۴۰۵ بازنشستگان و متناسب‌سازی

 افزایش مستمری‌های بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی به اندازه...

اقدام جالب فرانسوی‌ها برای فینال لیگ قهرمانان

باشگاه پاری‌سن‌ژرمن پس از موفقیت در برابر بایرن مونیخ...

هواشناسی ۱۴۰۵/۰۲/۱۸/ بارش باران و وزش باد شدید در راه ۱۸ استان

آفتاب‌‌نیوز : صادق ضیاییان رئیس مرکز ملی...

دستگیری قاتل ۵ عضو یک خانواده در کرمان

آفتاب‌‌نیوز : سردار جلیل موقوفه‌ئی جمعه ۱۸...

زمین لرزه‌ ۴.۵ ریشتری در آذربایجان شرقی

آفتاب‌‌نیوز : بر اساس گزارش مرکز لرزه...

عارف: به زودی با پیروزی چشمگیر ملت ایران، تحریم‌ها برداشته خواهند شد

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، محمد رضا عارف معاون...

تبلیغات متنی