چهارشنبه 22 مهر 1405

پیش‌نمایش وقایع اجتماعی جهانی در هفته اخیر

از ثبت داغ‌ترین روز تاریخ تا سقوط فاجعه‌بار یک هواپیما در نپال، این موارد در زمره مهم‌ترین وقایع اجتماعی در سطح جهان در هفته گذشته قرار دارند.

خبرهای متفاوتی از حوادث و تحقیقات در زمینه سلامت به همراه رویدادهای زیست‌محیطی در سرتاسر جهان، در هفته‌ای که گذشت، در کانون توجهات قرار گرفت.

همچنین مواردی نظیر شیوع ویروس نیپا در هند و آتش‌سوزی مرگبار در قایق مهاجران در سواحل هائیتی از دیگر اخبار مهم اجتماعی در این مدت به‌شمار می‌روند. در ادامه، به اختصار به مهم‌ترین این رویدادها پرداخته می‌شود:

آتش‌سوزی قایق مهاجران در سواحل هائیتی؛ ۴۰ قربانی گرفت

سازمان بین‌المللی مهاجرت تحت نظر سازمان ملل اعلام کرده است که دست‌کم ۴۰ مهاجر در پی آتش‌سوزی قایقشان در سواحل شمالی هائیتی جان خود را از دست داده‌اند.

به گزارش این نهاد، گارد ساحلی هائیتی موفق به نجات ۴۱ نفر از سرنشینان این قایق شده است.

در حال حاضر، این قایق از شهر ساحلی «کاپ-هائیتین» به سمت جزایر «تورکوس» و «کایکوس» در فاصله‌ای بیش از ۲۲۰ کیلومتر در حال حرکت بود.

جزایر تورکوس و کایکوس زیرمجموعه‌ای از سرزمین‌های فرادریایی بریتانیا در دریای کارائیب و در نزدیکی شمال هائیتی قرار دارد.

ریزش پل در چین جان ۱۱ نفر را از بین برد

در نتیجه فروریختن بخشی از یک پل در استان «شنشی» واقع در شمال غرب چین، حداقل ۱۱ نفر جان خود را از دست دادند.

این حادثه در اواخر روز جمعه در شهر «شانگلو» به وقوع پیوسته است.

بر اساس اظهارات مقامات محلی، بارش‌های شدید و جاری شدن سیلاب علت اصلی این اتفاق بوده است.

افزایش مبتلایان به کرونا در تابستان نگران‌کننده نیست

به نقل از «امش آدالجا»، پزشک بیماری‌های عفونی از دانشگاه جانز هاپکینز، گونه جدید امیکرون تحت عنوان KP.۳ در هفته‌های اخیر در ایالات متحده گسترش یافته، زیرا فصل گرما موجب تجمع آمریکایی‌ها در داخل منازل شده است. با این حال، این افزایش در آمار ابتلا به بستری شدن یا مرگ‌ومیرهای مرتبط با کووید-۱۹ نیانجامیده، چرا که به گفته این متخصص، آخرین نوع این ویروس نسبت به گونه‌های قبلی خطری بیشتر به همراه ندارد.

براساس تازه‌ترین اطلاعات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، سویه‌های KP.۳ و KP.۲، هر دو زیرشاخه‌ای از امیکرون هستند و در مجموع ۶۱.۳ درصد موارد جدید در دوره دو هفته‌ای منتهی به ۶ ژوئیه را شامل می‌شوند.

افزایش شدید موارد ابتلا به «آبله میمونی» در جمهوری دموکراتیک کنگو

مقامات جمهوری دموکراتیک کنگو اعلام کردند که این کشور با «افزایش تصاعدی» در موارد ابتلا به «ام پاکس» (آبله میمونی) مواجه است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که تعداد موارد مظنون به این بیماری به ۱۱ هزار و ۱۶۶ مورد، از جمله ۴۵۰ مرگ با نرخ مرگ و میر چهار درصد رسیده است.

مقامات دولتی همچنین یادآور شدند که گزارش وزارت بهداشت این کشور نشان‌دهنده افزایش تصاعدی موارد ابتلا به ام پاکس می‌باشد.

به علاوه، در این گزارش ذکر شده است که دولت کشور به منظور مقابله با این بیماری، اقداماتی نظیر مراقبت‌های پزشکی را انجام می‌دهد.

گسترش آتش‌سوزی‌های جنگلی در کانادا

گستره آتش‌سوزی جنگل‌ها در کانادا به رقم ۹۵ هزار هکتار رسید و مقامات دستورات تخلیه ساکنان منطقه را صادر کردند.

این آتش‌سوزی‌ها در شمال «آلبرتا» به شدت در حال گسترش است و از تاریخ ۳۰ ژوئیه تاکنون به وسعت ۳۰ هزار هکتار دیگر افزوده شده است.

«کریستی تاکر»، یک مقام آلبرتا به سی‌بی‌سی نیوز گفت که این وضعیت هنوز در کنترل نیست و دستورات تخلیه برای ساکنان منطقه صادر شده است.

شیوع ویروس نیپا در هند؛ مقامات در حالت هشدار

پس از مرگ یک پسر ۱۴ ساله بر اثر ویروس نیپا، مقامات بهداشتی در ایالت «کرالا» هند هشدارهایی را صادر کردند.

طبق اظهارات مقامات ایالتی، ۶۰ نفر دیگر نیز به‌عنوان افراد پرخطر مبتلا به این بیماری شناسایی شده‌اند.

آنها همچنین بیان کردند که افرادی که با پسر فوت شده در تماس بوده‌اند، تحت ایزوله و آزمایش قرار گرفته‌اند.

در همین حین، از مردم منطقه خواسته شده تا برای احتیاط از ماسک در فضاهای عمومی استفاده کنند و از ملاقات با افرادی که در بیمارستان‌ها بستری هستند، خودداری نمایند.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است که عفونت ویروس نیپا، یک بیماری زئونوز است که از جانورانی چون خوک و خفاش‌های میوه‌خوار به انسان منتقل می‌شود.

تعداد تلفات رانش زمین در اتیوپی به ۲۲۹ نفر رسید

تعداد جان‌باختگان حادثه رانش زمین در اتیوپی به ۲۲۹ نفر افزایش یافته که در میان آنان، کودکانی خردسال و زنان باردار نیز وجود دارند.

رانش گل و لای به‌دنبال بارش‌های شدید در منطقه‌ای دورافتاده از اتیوپی به نام «جوفا» در روز دوشنبه روی داده است. «آبی احمدعلی»، نخست‌وزیر اتیوپی این حادثه را «یک فاجعه وحشتناک» توصیف کرده است.

تاکنون، حداقل پنج نفر از زیر گل و لای جان سالم به در برده‌اند، اما عملیات جستجو همچنان در حال ادامه است و تعداد دقیق افراد مفقود هنوز مشخص نیست.

بسیاری از قربانیان در زیر حجم انبوه گل و لای دفن شدند و در حین جستجو توسط نیروهای امدادی، دو مرتبه رانش دیگری اتفاق افتاد که تعدادی دیگر را زیر بارش گل و لای گرفت.

یکشنبه گذشته، داغ‌ترین روز تاریخ

مطابق داده‌های اولیه «سرویس تغییرات جوی کوپرنیک اتحادیه اروپا»، که از سال ۱۹۴۰ به رصد الگوهای آب و هوایی جهانی پرداخته، روز یکشنبه ۲۱ ژوئیه، گرم‌ترین روز ثبت شده در تاریخ جهان به شمار می‌رود.

میانگین دمای جهانی روز یکشنبه گذشته به رقم ۱۷.۰۹ درجه سانتیگراد رسید که کمی بالاتر از رکورد پیشین در ژوئیه گذشته با دمای ۱۷.۰۸ درجه سانتیگراد می‌باشد.

این موج گرما بخش‌های وسیعی از ایالات متحده، اروپا و روسیه را در بر گرفته است.

«کارلو بوونتمپو»، مدیر سرویس کوپرنیک نیز خاطرنشان کرده است که احتمال ثبت رکوردهای جدید در روزهای آتی وجود دارد، چون موج گرما در سرتاسر جهان کماکان ادامه دارد.

سقوط یک هواپیما با ۲۳ سرنشین در فرودگاه بین‌المللی نپال

یک مقام رسمی از نپال اعلام کرد که یک فروند هواپیمای داخلی حامل ۲۳ سرنشین در روز چهارشنبه در فرودگاه بین‌المللی «تریبووان» واقع در «کاتماندو» سقوط کرده است.

یک شاهد عینی بیان کرد که هواپیما با زمین برخورد کرد و صدای انفجار در داخل فرودگاه شنیده شد.

همچنین مقامات فرودگاه اعلام کردند که این هواپیما متعلق به شرکت هواپیمایی سوریا نپال است.

«هانسا راج پاندی»، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری نپال، نیز تأیید کرد که ۲۳ نفر، شامل خدمه، درون این هواپیما بودند.

گزارش‌ها از تأیید مرگ ۲۲ نفر در این حادثه حکایت دارد.

آخرین اخبار

نتانیاهو: نگران انتخابات هستم – خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه...

وقتی هکرها یخچال‌ها را به کوره تبدیل کردند؛ حمله سایبری بی‌سابقه در فرانسه

هکرها طی یک حمله سایبری گسترده، سامانه‌های کنترل یخچال...

تاثیر تخمه کدو در تنظیم فشارخون

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر:...

رییس سازمان انرژی اتمی ایران: ظرفیت علمی و فناورانه ایرانیان بی‌انتهاست

به گزارش خبرآنلاین، محمد اسلامی در آیین گرامیداشت روز...

ویدیو/ ابطحی: گاهی قوانینی وضع می‌شود که همه می‌دانند قابل‌اجرا نیست

فعال سیاسی اصلاح‌طلب در تبیین نسبت قانون‌گذاری با حقوق...

عقب‌نشینی نفت در اوج التهاب / برنت به کانال ۱۰۵ دلار رسید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بهای معاملات آتی نفت خام...

ترامپ: دوست دارم برای سومین دوره رئیس‌جمهور آمریکا شوم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس:...

پرسپولیسی‌ها این بار سراغ الغرافه رفتند؛ ماجرای آسانی همچنان ادامه دارد!

برد استقلال مقابل الغرافه در قطر، علاوه بر ثبت...

تشریح حملات دشمن به مراکز درمان و بازپروری اعتیاد در ایران

مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر، در...

تبلیغات آنلاین؛ بازار ۳۲ همتی که پس از هر بحران زنده شد

سال ۱۴۰۴ برای بازار تبلیغات دیجیتال ایران سالی نبود...

کشت شاهدانه صنعتی و شقایق ایرانی با شرایط تحت کنترل مجاز شد

مدیرکل حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با موادمخدر،...

آیا استارلینک موبایل می‌تواند جایگزین اپراتورهای تلفن همراه در آمریکا شود؟

اسپیس‌ایکس (SpaceX) برنامه دارد سرویس استارلینک موبایل (Starlink Mobile)...

ایلان ماسک، زاکربرگ و سم آلتمن؛ میلیاردرهایی که به شرورهای جدید هالیوود تبدیل شدند

هالیوود دیگر میلیاردرهای فناوری را فقط نابغه‌های نوآور نمی‌بیند....

ماکرون: یک نفتکش را در اقیانوس هند توقیف کردیم

به گزارش خبرآنلاین، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه شامگاه دوشنبه...

تبلیغات متنی