دوشنبه 4 آبان 1405

روسیه: تعداد اعضای بریکس تغییر نخواهد کرد؛ لیست کشورهای همکار مشخص می‌شود

طبق گزارشی از ایرنا به نقل از ریانووستی، یوری اوشاکوف در یک کنفرانس مطبوعاتی روز پنجشنبه بیان کرد: ما بر این باوریم که فرمول کشور شریک در شرایط کنونی، بسیار کارآمد و ملایم است.
وی با اشاره به گسترش تعداد کشورهای عضوی که در کنفرانس سال ۱۴۰۲ سران گروه بریکس در آفریقای جنوبی شرکت داشتند، افزود: در آن اجلاس، تعداد اعضای بریکس به طرز قابل توجهی افزایش یافت و اکنون این گروه متشکل از ۱۰ کشور است.
دستیار رئیس‌جمهوری روسیه با اشاره به اینکه این کشور به همراه پنج عضو جدید شامل جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی، امارات متحده عربی و عربستان سعودی ریاست گروه بریکس را از ابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی (دی‌ماه ۱۴۰۲) بر عهده خواهد داشت، به اشاره به برنامه‌ریزی رویدادهای مختلفی با مشارکت اعضای قدیمی و جدید بریکس در روسیه در زمینه‌های متعدد پرداخت.
اوشاکوف ادامه داد: روسیه تمام تلاش خود را برای اطمینان از اینکه اعضای جدید به آسانی در تمامی عرصه‌های همکاری تحت چارچوب بریکس مشارکت داشته باشند، به کار بسته است.
دستیار رئیس‌جمهور فدراسیون روسیه اضافه کرد: در حال حاضر، ما به این نتیجه رسیده‌ایم که ملحق شدن کشورهای جدید به گروه بریکس از طریق ایجاد دسته‌ای از دولت‌های شریک، تسهیل‌شده‌تر است.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، پیشتر اعلام کرده بود که در نشست وزرای خارجی کشورهای عضو بریکس، تصمیم به توقف پذیرش اعضای جدید این گروه اتخاذ گردید.

به گفته سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه، گروه بریکس هم‌اکنون در حال تدوین معیارهایی برای گروه جدیدی تحت عنوان کشورهای شریک است. انتظار می‌رود این معیارها به همراه فهرستی از کشورهایی که می‌توانند به این گروه ملحق شوند، برای تصویب در اجلاس کازان در اکتبر ۲۰۲۴ ارائه شود.

درباره گروه بریکس
گروه اقتصادهای نوظهور در سال ۲۰۰۶، در حاشیه شصت و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک تأسیس شد. در آن زمان، وزیران امور خارجه روسیه، برزیل و چین و وزیر دفاع هند به یک نشست ویژه برای بررسی توسعه همکاری‌های چندجانبه در یک چهارچوب چهارجانبه پرداختند.

نخستین نشست سران این گروه در سال ۲۰۰۹ در یکاترینبورگ روسیه برگزار شد که در آن بیانیه مشترکی صادر کردند و توافق کردند بر گفت‌وگوها و همکاری‌های منسجم، فعال و شفاف که نه تنها به نفع کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور باشد، بلکه به ایجاد یک نظم جهانی پایدار که صلحی مشترک را تضمین کند، سخت بپردازند.

در آن زمان، نام این گروه به‌عنوان بریک (BRIC) شناخته می‌شد که متشکل از حروف ابتدایی کشورهای برزیل، روسیه، هند و چین بود. با پیوستن جمهوری آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱، حرف س – “S” – (افتتاحیه نام South Africa) به نام “بریک” اضافه گردید.

در اجلاس سران بریکس در تابستان ۱۴۰۲ در آفریقای جنوبی، سیریل رامافوزا رئیس‌جمهور این کشور به اطلاع رساند که اعضای این گروه (شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) تصمیم به دعوت آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات برای عضویت کامل بریکس از ابتدای سال ۲۰۲۴ (دی‌ماه ۱۴۰۲) گرفته‌اند.

رئیس‌جمهور جدید آرژانتین پس از این اعلام کرد که کشورش به این گروه ملحق نخواهد شد. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه که کشورش ریاست دوره‌ای گروه بریکس را بر عهده دارد، در پاسخ به سوالی در این زمینه اظهار داشت: ما دعوت از آرژانتین را لغو نمی‌کنیم؛ این دعوت پابرجا می‌ماند. باید دید که چگونه توسعه بیشتر بریکس پیش خواهد رفت و همکاران آرژانتینی ما چه نتیجه‌گیری‌هایی در این خصوص خواهند داشت.

روسیه به عنوان رئیس دوره‌ای گروه بریکس در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۵۰ رویداد را در این چهارچوب برنامه‌ریزی کرده است. مهم‌ترین این رخدادها، نشست سران گروه بریکس خواهد بود که از اول تا سوم آبان ۱۴۰۳ در کازان روسیه برپا می‌شود. مقامات مسکو اذعان دارند که سران بیش از ۳۰ کشور حضور خود را در این نشست تأیید کرده‌اند.
در بین اعضای جدید، همکاری عربستان سعودی در فعالیت‌های بریکس بسیار کمرنگ بوده است. طبق گفته کنستانتین کاساچف، نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه، ریاض همچنان در حال ارزیابی مشارکت در گروه بریکس است.

آخرین اخبار

شکست دیگری برای ترامپیسم – خبرآنلاین

پیروزی لولا در برزیل را می‌توان در ادامه روندی...

چهار سال انتظار برای کاهش کیسه‌های پلاستیکی

با گذشت چهار سال از تصویب آیین‌نامه کاهش مصرف...

مدیریت اجساد؛ کلید تعیین هویت و آرامش خانواده‌ها در بحران‌ها

مدیر امور بحران و پدافند غیر عامل و دبیر...

اجلاس مسکو؛ نقطه عطف یا تکرار مکررات؟

هشتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف)...

پاکستان گذرگاه مرزی گبد–ریمدان با ایران را پس از یک هفته توقف بازگشایی کرد

به گزارش خبرآنلاین،براساس اطلاعات رسیده ، پاکستان گذرگاه مرزی...

خرید لوازم ورزشی با قیمت مناسب؛ چرا انتخاب فروشگاه اهمیت دارد؟

تصمیم برای شروع ورزش و داشتن فعالیت بدنی منظم،...

نقدعلی: آنچه تعیین‌کننده است، زبان اقتدار است، نه زبان تسلیم

نقدعلی با انتقاد از اصرار برخی بر مذاکره ادامه...

تناقض عجیب درباره ورزشگاه آزادی؛ سرانجام چمن چه زمانی آماده می‌شود؟

کاشت بذر چمن هیبریدی ورزشگاه آزادی، امروز (یکشنبه) در...

نقره بخریم یا صندوق نقره؟ راهنمای انتخاب برای سرمایه‌گذاران

برای ورود به بازار نقره، سرمایه‌گذاران معمولاً دو...

۵ اشتباه هنگام پیاده‌روی که به زانوها آسیب می‌زنند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پیاده‌روی...

«مقابله با نفوذ بیگانگان» در جلسه امروز مجلس به کجا رسید؟

بررسی طرح مقابله با نفوذ بیگانگان در جلسه علنی...

خطر وقوع سیلاب در ۸ استان

سازمان هواشناسی هشدار داد؛...

مسمومیت با دارو‌های بدون نسخه!

هشدار درباره دسترسی آسان...

تبلیغات متنی