سه‌شنبه 21 مهر 1405

سفیر ایران، موفقیت در پرتاب دو ماهواره دانش‌محور ایرانی به فضا را تبریک عرض کرد

بر اساس گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، جلالی در پیامی که در پلتفرم اجتماعی ایکس (پیشتر توئیتر) منتشر کرد، خبر خرسندکننده دریافت نخستین سیگنال‌ها از دو ماهواره بخش خصوصی را اعلام کرد. او نوشت: ساعاتی پس از موفقیت در تزریق ماهواره‌های کوثر و هدهد به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین، به تازگی نخستین سیگنال‌های تله‌متری این دو ماهواره توسط ایستگاه‌های زمینی بومی مستقر در جمهوری اسلامی ایران دریافت شد.

او همچنین اظهار کرد: اینجانب این موفقیت عظیم را به جامعه علمی و محققان با انگیزه و توانا در کشور بویژه به شرکت امیدفضا و همچنین به همه فعالان عرصه فناوری تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم با گسترش همکاری‌های فناورانه بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، بیش از پیش شاهد اخبار مسرت‌بخش این چنینی باشیم.

جلالی برابر تأکید کرد: البته این موفقیت، نیازمند توجه و جدیت بیشتر از جانب نهادهای حاکمیتی و حمایتی در حوزه فناوری است.

به نقل از ایرنا، ماهواره‌های «کوثر» و «هدهد» که صبح سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ با موفقیت به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین فرستاده شدند، نخستین سیگنال‌های خود را ارسال کردند.

ماهواره سنجشی «کوثر» و ماهواره «هدهد» در نخستین ساعات بامداد سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ توسط ماهواره‌بر سایوز از پایگاه «وستوچنی» با موفقیت پرتاب شدند و در مدار قرار گرفتند.

این ماهواره‌ها بعد از چند ساعت حضور در مدار توانستند نخستین سیگنال‌های خود را به زمین ارسال کنند که سلامت ماهواره‌ها را نشان می‌دهد.

در ابتدا سیگنال‌های ماهواره «هدهد» و پس از آن سیگنال‌های «کوثر» به زمین ارسال شد.

«حسین شهرابی»، مدیرعامل شرکت امیدفضا، شامگاه سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ از دریافت موفق نخستین سیگنال‌ها از ماهواره «هدهد» خبر داد و افزود: دریافت این سیگنال‌ها چندین معنی دارد؛ نخست این که پرتاب کاملاً موفق بوده و همچنین عملکرد محفظه و جدایش ماهواره‌بر، که توسط بخش دانش‌بنیان خصوصی ساخته شده، به‌خوبی انجام شده است. محفظه ماهواره‌ها حامل فناوری‌ها و نوآوری‌های خاصی است. آنتن‌های ماهواره «هدهد» باز شده و عملکرد خوب خود را نشان داده‌اند.

وی همچنین گفت: از ایستگاه مربوط به ماهواره «کوثر»، خبر مهمی را دریافت کردیم که نشان‌دهنده این است که ماهواره «کوثر» نیز به مانند ماهواره «هدهد» سیگنال سلامت خود را ارسال کرده است. این دریافت برای ما نمایانگر سلامت کامل باز شدن آنتن‌های ماهواره و جدایی موفق آن از محفظه نگهدارنده بر روی ماهواره‌بر است.

شهرابی ادامه داد: تفاوت برجسته ماهواره «کوثر» با ماهواره «هدهد» در این است که «کوثر» هشت برابر سنگین‌تر و بزرگ‌تر است و از این رو نگرانی‌های بیشتری را به همراه داشت. افزون بر این، «کوثر» دارای پنل‌های خورشیدی است؛ خروج این ماهواره از محفظه نگهداری در ماهواره‌بر نیازمند دقت خاصی بود که با موفقیت عبور کرد.

ماهواره «کوثر» در واقع نخستین محصول فضایی شرکت امیدفضا است که طراحی آن از تابستان ۱۳۹۸ آغاز گردید. این ماهواره بر اساس استانداردهای ماهواره‌های مکعبی طراحی شده که به کاهش زمان و هزینه‌های ساخت کمک می‌کند.

وزن ماهواره «کوثر» ۳۰ کیلوگرم بوده و عمر مداری آن بیش از سه سال برآورد شده است. این ماهواره با دوربین‌هایی در طیف‌های NIR و RGB مجهز شده و به عنوان نخستین ماهواره ایرانی با وضوح متوسط ۳.۴۵ متر GSD (فاصله نمونه‌برداری از زمین) شناخته می‌شود که آن را به به‌روزترین ماهواره ایران تا سال ۱۴۰۰ تبدیل می‌کند.

این ماهواره برای کاربردهایی چون کشاورزی، نقشه‌برداری و حدنگاری بسیار کاربردی است و محدوده تصویر رنگی آن ۱۵ کیلومتر با نرخ تصویربرداری ۶ فریم بر ثانیه می‌باشد و میانگین سن تیم طراحی این ماهواره ۲۶ سال اعلام شده است.

«هدهد» نیز یک ماهواره مطابق با استانداردهای ماهواره‌های مکعبی است و مأموریت آن ایجاد زیرساختی ویژه برای ارائه خدمات اینترنت اشیا بین‌المللی در باند باریک است. بیشترین کاربرد این ماهواره در زمینه‌های کشاورزی، حمل‌ونقل، تدارکات و همچنین در حفاظت از محیط زیست است.

وزن این ماهواره چهار کیلوگرم و ارتفاع مداری آن ۵۰۰ کیلومتر برآورد شده و عمر مداری آن چهار سال است و به ویژه برای مقاصد کشاورزی و نقشه‌برداری به کار می‌رود.

آخرین اخبار

وقتی هکرها یخچال‌ها را به کوره تبدیل کردند؛ حمله سایبری بی‌سابقه در فرانسه

هکرها طی یک حمله سایبری گسترده، سامانه‌های کنترل یخچال...

تاثیر تخمه کدو در تنظیم فشارخون

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر:...

رییس سازمان انرژی اتمی ایران: ظرفیت علمی و فناورانه ایرانیان بی‌انتهاست

به گزارش خبرآنلاین، محمد اسلامی در آیین گرامیداشت روز...

عقب‌نشینی نفت در اوج التهاب / برنت به کانال ۱۰۵ دلار رسید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بهای معاملات آتی نفت خام...

ترامپ: دوست دارم برای سومین دوره رئیس‌جمهور آمریکا شوم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس:...

پرسپولیسی‌ها این بار سراغ الغرافه رفتند؛ ماجرای آسانی همچنان ادامه دارد!

برد استقلال مقابل الغرافه در قطر، علاوه بر ثبت...

تشریح حملات دشمن به مراکز درمان و بازپروری اعتیاد در ایران

مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر، در...

تبلیغات آنلاین؛ بازار ۳۲ همتی که پس از هر بحران زنده شد

سال ۱۴۰۴ برای بازار تبلیغات دیجیتال ایران سالی نبود...

کشت شاهدانه صنعتی و شقایق ایرانی با شرایط تحت کنترل مجاز شد

مدیرکل حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با موادمخدر،...

آیا استارلینک موبایل می‌تواند جایگزین اپراتورهای تلفن همراه در آمریکا شود؟

اسپیس‌ایکس (SpaceX) برنامه دارد سرویس استارلینک موبایل (Starlink Mobile)...

ایلان ماسک، زاکربرگ و سم آلتمن؛ میلیاردرهایی که به شرورهای جدید هالیوود تبدیل شدند

هالیوود دیگر میلیاردرهای فناوری را فقط نابغه‌های نوآور نمی‌بیند....

ماکرون: یک نفتکش را در اقیانوس هند توقیف کردیم

به گزارش خبرآنلاین، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه شامگاه دوشنبه...

ببینید| مرعشی: حفظ ایران مهم‌تر از غنی‌سازی و حفظ دستاوردهای هسته‌ای است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران،...

تبلیغات متنی