«پوسیدگی مغزی» واژه برتر سال ۲۰۲۴ دیکشنری آکسفورد شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دیجیاتو: طبق اعلام بخش مطبوعات دانشگاه آکسفورد که دیکشنری انگلیسی آکسفورد را منتشر می‌کند، واژه «پوسیدگی مغزی» (Brain rot) کلمه برتر سال ۲۰۲۴ معرفی شده است. معنی این واژه «زوال وضعیت روانی و عقلی فرد» است و به مصرف بیش‌ازحد محتوا‌های آنلاین و بی‌هدف به‌خصوص در شبکه‌های اجتماعی ازجمله تیک‌تاک اشاره دارد.

طبق اعلام بخش مطبوعات دانشگاه آکسفورد که دیکشنری انگلیسی آکسفورد را منتشر می‌کند، واژه «پوسیدگی مغزی» (Brain rot) کلمه برتر سال ۲۰۲۴ معرفی شده است. معنی این واژه «زوال وضعیت روانی و عقلی فرد» است و به مصرف بیش‌ازحد محتوا‌های آنلاین و بی‌هدف به‌خصوص در شبکه‌های اجتماعی ازجمله تیک‌تاک اشاره دارد.

به گزارش نیویورک تایمز، ناشر فرهنگ لغت آکسفورد می‌گوید کلمه «پوسیدگی مغزی» بالاتر از Lore (دانش)، Demure (موقر)، Romantasy (فانتزی رمانتیک) و Dynamic pricing (قیمت‌گذاری پویا) واژه سال ۲۰۲۴ شده است. طبق داده‌های آکسفورد، این لغت اولین بار سال ۱۸۵۴ در کتاب Walden نوشته «هنری دیوید تورو» مشاهده شده است.

هنری دیوید تورو در آن کتاب نوشته بود: «در شرایطی که انگلیس در تلاش برای علاج پوسیدگی سیب‌زمینی‌هاست، کسی برای علاج پوسیدگی مغز که چنان گسترده و مهلک رواج پیدا کرده، تلاشی نمی‌کند؟»

انتشارات دانشگاه آکسفورد می‌گوید این لغت امروزه بیشتر توسط جوانان در شبکه‌های اجتماعی برای اشاره به تماشای افراطی محتوا استفاده می‌شود. میزان استفاده از این واژه در یک سال گذشته حدود ۲۳۰ درصد افزایش یافته است. «کسپر گرات‌وول»، رئیس بخش زبان‌های آکسفورد، می‌گوید گسترش استفاده از این کلمه نشان‌دهنده سرعت زیاد تغییرات زبانی ناشی از شبکه‌های اجتماعی است.

واژه سال آکسفورد براساس میزان استفاده از کلمات مختلف در پایگاه داده‌ای از حدود ۲۶ میلیارد واژه انتخاب می‌شود که مدام به‌روز می‌شود. این پایگاه داده اطلاعات خود را از منابع خبری جهان انگلیسی‌زبان می‌گیرد. هدف این کار بازتاب احوالات و گفتگو‌هایی است که سال ۲۰۲۴ را شکل داده‌اند.

پارسال کلمه Rizz (گیرایی، جذبه) برترین واژه سال ۲۰۲۳ آکسفورد شد. علاوه‌بر آکسفورد، مراجع دیگری مانند فرهنگ لغت کالینز و کمبریج نیز انتخاب‌های مخصوص خود را برای واژه برتر سال دارند؛ برای مثال، سال گذشته باتوجه‌به رشد خیره‌کننده محصولات هوش مصنوعی و مباحثی که پیرامون این فناوری مطرح شده بود، دیکشنری کالینز کلمه سال ۲۰۲۳ را «هوش مصنوعی» (AI) معرفی کرد.

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده، اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار اینها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا