علائمی که میگوید مثانه شما دچار مشکل است
میل شدید و ناگهانی به ادرار کردن که هشت بار یا بیشتر در طول روز و دو بار یا بیشتر در طول شب اتفاق میافتد و گاهی غیرقابل کنترل میشود، به بیش فعالی مثانه مرتبط است.
نشت ادرار به دلایلی نظیر خنده، سرفه، ورزش، استرس و بیماری اتفاق میافتد و اغلب افراد درگیر با این مشکل در مکالمات و تعاملات خود با دیگران دچار مشکل هستند.
نیاز چندباره به تخلیه مثانه در تمام سنین طبیعی است
نیاز به تخلیه چندباره ادرار در طول روز در تمام سنین امری طبیعی است، اما عملا برخی افراد به دلیل نشت متعدد ادرار که ناشی از بیش فعالی مثانه است، ناچار به استحمام زیاد در طول روز هستند.
هیچ گاه از مراجعه به پزشک و صحبت دربارهی بیش فعالی مثانه خجالت نکشید. راههای درمان و کنترل زیادی برای رفع این موضوع وجود دارد
نباید این مشکل را به افراد مسن و بازنشستگان محدود کرد، بلکه جوانان و کودکان نیز به بیش فعالی مثانه دچار میشوند.
بی اختیاری ادرار تنها یک مشکل زنانه نیست
مشکلات زنان در این مورد بیشتر است، اما مردان نیز دچار این بیماری میشوند. در واقع بیش فعالی مثانه به جنسیت ربطی ندارد. درسنین شصت سال به بالا این مردان هستند که بیشتر از این موضوع رنج میبرند.
انقباضات غیر ارادی مثانه سبب بی اختیاری ادرار میشود
میل شدید و ناگهانی به ادرار کردن معمولا با انقباضات غیر ارادی مثانه ایجاد میشود. در مردان، بزرگ شدن پروستات ممکن است به مثانه بیش فعال کمک کند. در افراد مبتلا به اختلالات عصبی از جمله اسکلروزیس و یا سکته مغزی اختلال در ارسال سیگنالهای مغزی به سمت مثانه مسبب بی اختیاری ادرار میشود.
محدود کردن مصرف آب روزانه غلط است
برخی افراد مبتلا به بی اختیاری ادرار برای جلوگیری از نیاز شدید به ادرار کردن، مصرف مایعاتی نظیر آب را محدود میکنند. شاید به ظاهر تعداد دفعات تخلیهی ادرار کم شود، اما آنها ادراری تیره رنگ (بسیار زرد) و بد بو خواهند داشت. به هیچ عنوان مصرف شش تا هشت لیوان مایعات را در روز کاهش ندهید.
درمان بیش فعالی مثانه ممکن است
هیچ گاه از مراجعه به پزشک و صحبت دربارهی این مشکل خجالت زده نشوید. راههای درمان و کنترل زیادی برای رفع این موضوع وجود دارد، مانند روشهایی نظیر تغییر در برنامه غذایی، ورزش دادن ماهیچههای لگن، بازآموزی مثانه و مصرف دارو.
داروهای مربوطه
داروهای زیادی برای حل مشکل بی اختیاری ادرار موجود است که البته مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار گرفته اند، اما برخی از آنها در بعضی افراد ایجاد مشکلاتی نظیر خشکی دهان، یبوست و یا تاری دید میکنند. شاید لازم باشد چند دارو را امتحان کنید تا به مناسبترین آن دست بیابید.