از اعلام آمادگی برای حمایت از جوانان کارآفرین تا شرکت در نشست «غزه و لبنان»

رئیس‌جمهور کشورمان که به منظور شرکت و سخنرانی در یازدهمین اجلاس گروه دی۸ به مصر رفته بود، علاوه بر سخنرانی در این اجلاس دیدارهای جداگانه‌ای با روسای‌جمهور ترکیه و مصر و نخست‌وزیر پاکستان داشت و در نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان نیز شرکت کرد.

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان بعد از ظهر چهارشنبه-۲۸ آذر ۱۴۰۳ به منظور شرکت و سخنرانی در یازدهمین اجلاس سران گروه دی۸ و نیز نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان، با بدرقه معاون اول رئیس جمهور و معاون امور بین‌الملل دفتر رهبر معظم انقلاب عازم قاهره، پایتخت مصر شد.

گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به دی ۸ در سال ۱۹۹۷ میلادی با حضور کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه تشکیل شد و دبیرخانه این جلاس در استانبول ترکیه مستقر است.

مسعود پزشکیان پیش از سفر به مصر در جمع خبرنگاران بیان کرد: سفر ما به مصر  خاطر شرکت در  اجلاسی است که گروه دی ۸ به ریاست مصر دارد. ما عضو فعال این گروه هستیم. اجلاس هایی در این سطح و با این روند برای یک دیپلماسی فعالی که بتواند کشورهای اسلامی را از نظر اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و اجتماعی به هم نزدیک تر کند برای انتقال تجربه ها، می تواند خیلی موثر باشد.

رئیس‌جمهور چهارشنبه شب با استقبال مقامات مصری و اعضای دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران وارد قاهره پایتخت این کشور شد.

از اعلام آمادگی برای حمایت از جوانان کارآفرین تا شرکت در نشست «غزه و لبنان»

رئیس جمهور در جریان سفرش به مصر صبح روز پنجشنبه در محل اقامت خود با ایساکا عبدالقادر امام دبیرکل این سازمان دیدار و گفت وگو کرد.

وی در این دیدار ایجاد سازکار پولی و مالی برای تبادلات تجاری کشورهای عضو D۸ را امری لازم و ضروری در راستای تحقق اهداف این سازمان برشمرد و گفت: ایجاد صندوق توسعه برای D۸ به منظور سرمایه‌گذاری مشترک کشورهای اسلامی عضو، گام موثری در این زمینه خواهد بود و ایران آمادگی خود را برای تشکیل چنین صندوقی اعلام می‌دارد.

وی سپس  در محل برگزاری نشست دی ۸ در قاهره حضور یافت و دفتر یادبود یازدهمین نشست دی ۸ را امضا کرد و درکنار سران کشورهای عضو گروه دی‌۸ قبل از شروع اجلاس عکس یادگاری گرفتند.

از اعلام آمادگی برای حمایت از جوانان کارآفرین تا شرکت در نشست «غزه و لبنان»

مسعود پزشکیان در بخشی از سخنرانی خود در نشست دی ۸ ابراز امیدواری کرد که در دوره ریاست مصر بر سازمان دی ۸ شاهد دوستی و برادری بین اعضا و برداشتن گام های جدی در روند افزایش همکاری های چندجانبه باشیم.

وی همچنین تاکید کرد:  آمادگی داریم برای حمایت جمعی از جوانان کارآفرین، اقدامات مشترک در بستر دی هشت همچون ایجاد بانک مشترک ایده و سرمایه، پارک‌های علم و فناوری مشترک، برگزاری نشست‌های علمی – فناوری، اختصاص فرصت‌های مطالعاتی، بورسیه‌های تحصیلی و تبادل استاد و دانشجو، ارائه تسهیلات کارآفرینی جوانان، سرمایه‌گذاری در بنگاه‌ها جهت حل مشکلات اشتغال جوانان و نیز برگزاری نمایشگاه‌های دستاوردهای دانش‌بنیان را با همکاری اعضا عملیاتی کنیم.

از اعلام آمادگی برای حمایت از جوانان کارآفرین تا شرکت در نشست «غزه و لبنان»

در ادامه برنامه های این سفر، رئیس جمهور کشورمان در نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان نیز شرکت کرد و به تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره آخرین تحولات در منطقه غرب آسیا پرداخت و پنج پیشنهاد مهم درباره توقف جنگ در غزه و کمک به مردم این منطقه پس از پایان جنگ ارائه کرد.

وی با بیان اینکه شاهد ارتکاب مجموعه‌ای از چکیده تمام فجایع و جنایات تاریخ بشریت علیه ملت فلسطین هستیم و علاوه بر آن، رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر مشغول انجام حملات بی‌رحمانه در لبنان و سوریه است، گفت: اعمال فشار برای توقف جنایات این رژیم در غزه، لبنان و سوریه باید مهمترین اولویت انسانی و اخلاقی کشورهای منطقه و اعضای سازمان دی هشت باشد.

از اعلام آمادگی برای حمایت از جوانان کارآفرین تا شرکت در نشست «غزه و لبنان»

رئیس جمهور در حاشیه سفر به قاهره با شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در قاهره دیدار کرد و وحدت و انسجام در جهان اسلام و تقویت روابط اقتصادی میان کشورهای اسلامی با ایجاد پول واحد و استفاده از ظرفیت بازارهای مشترک را در برهه حساس و خطیر فعلی جهان، امری ضروری خواند و بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تحقق این اهداف مهم در تعامل با همه کشورهای اسلامی به ویژه پاکستان تأکید کرد.

از اعلام آمادگی برای حمایت از جوانان کارآفرین تا شرکت در نشست «غزه و لبنان»

پزشکیان در دیدار با رجب طیب اردوغان همتای ترکیه‌ای خود هم با اشاره به تحولات اخیر سوریه، بر لزوم حفظ تمامیت ارضی این کشور تأکید و تصریح کرد: هرگونه تحولات در سوریه باید با حفظ تمامیت ارضی این کشور همراه باشد و کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه نیز به هیچ وجه قابل قبول نیست.

رئیس جمهور همچنین با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر دیدار و گفت و گو کرد.

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان شامگاه پنجشنبه پس از انجام سفری کوتاه و فشرده به مصر، به کشور بازگشت.

لازم به ذکر است که از آخرین سفر رسمی رئیس‌جمهور ایران اسلامی به کشور مصر ۱۲ سال می‌گذرد. محمود احمدی نژاد آخرین رئیس جمهوری بود که در سال ۱۳۹۱ به شکل رسمی به کشور مصر سفر کرد. در دولت شهید رئیسی وزارت امورخارجه تلاش های خوبی را برای بهبود روابط ایران با کشورهای منطقه آغاز کرد و  تلاش شد تا از مسیر دیپلماسی اختلاف های موجود میان ایران با کشورهای عربی به ویژه عربستان و مصر حل شود. در دولت چهاردهم نیز تلاش شد تا این مسیر ادامه پیدا کند.

انتهای پیام

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا