یکشنبه 1 شهریور 1405

پیاده سازی طرح حفاظتی الکترونیکی و راه اندازی سیستم های نورپردازی در شهر تاریخی استخر

فارس مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس از آغاز پروژه مهم نصب سیستم های حفاظتی الکترونیکی و ایجاد نورپردازی در شهر باستانی استخر خبر داد.

محمد ثابت اقلیدی امروز، ۱۰ دی ماه از شروع کارهای بزرگ مربوط به حفاظت الکترونیک و تأسیس سیستم های روشنایی در یکی از برجسته ترین شهرهای ایران باستانی خبر داد و بیان کرد: برنامه حفاظت الکترونیک و احیا و راه اندازی سیستم های روشنایی شهر استخر در پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در حال انجام است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس گفت: روشنایی، ترمیم و تأمین زیرساخت های الکترونیک، به ویژه تأمین برق در شهر استخر، طی یک ماه تلاش کارشناسان برای حفظ فیزیکی این مکان تاریخی با اهمیت محقق شده است.

ثابت اقلیدی افزود: نگهداری از این شهر تاریخی و ارزشمند ایران باستان به صورت ۲۴ ساعته و جزو اهداف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است؛ همچنین هر سال بخشی از اعتبارات مربوط به پایگاه میراث جهانی تخت جمشید برای حفظ علمی و فیزیکی این شهر تاریخی هزینه می شود. در این پروژه جدید، با اعتباری بالغ بر ۳۵۰ میلیون تومان، سیستم ها به روزرسانی و حفاظت الکترونیک این شهر توسعه می یابد.

وی گفت: شهر استخر با وسعتی بیش از ۷۰ هکتار یکی از کهن ترین شهرهای ایران در دوران ساسانی به شمار می رود که گذار از فرهنگ ایران باستان به عصر اسلامی را تجربه کرده و یکی از نخستین مساجد دوره اسلامی در این مکان واقع شده است. در دوران باستان نیز معبد الهه آناهیتا در این شهر وجود داشته است.

و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی فارس، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس تصریح کرد: این شهر توسط خندقی احاطه شده که حفاظت آن توسط باروها و سیستم آبی انجام می گرفته؛ این سیستم به گونه ای بوده که آب رودخانه سیوند یا بلوار در خندق اطراف شهر جمع آوری می شده است. علت نام گذاری این شهر به وجود آب است که مورخان اسلامی به آن استخر گفته اند، در حالی که در واقع این مکان بخش سکونتی دوران ساسانی و اسلامی شهر پارسه به شمار می رود.

آخرین اخبار

رصد ۱۸۴ هزار انبار کالاهای اساسی در کشور و کشف ۵۹۶۵ تن کالای احتکاری

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از رصد و پایش...

هنوز زمان زیادی تا مقایسه این پرسپولیس با تیم دهه ۶۰ باقی مانده است

ناصر ابراهیمی، یکی از مربیان باسابقه تیم پرسپولیس که...

وعده‌های پزشکیان در میانه جنگ و تحریم چقدر محقق شد؟

رئیس‌جمهوری در انتخابات ۱۴۰۳ بیش از وعده‌های عدددار، بر...

از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد؛ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند

همزمان با روز پزشک، سخنگوی سازمان نظام پزشکی مطالبه...

مراکز داده قبل از ظهور هوش مصنوعی چه کاربردی داشتند؟

مراکز داده هوش مصنوعی به یکی از بحث‌برانگیزترین موضوعات...

دو مهارت ساده که می‌تواند جان فرد در حال خفگی را نجات دهد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در...

واردات گوشت وارد مرحله جدید شد/ گوشت ارزان در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به استناد مصوبه ستاد تنظیم...

رژیم صهیونیستی بار دیگر به هدف قرار دادن جنوب لبنان پرداخت

طبق گزارش خبرآنلاین، امروز شنبه، رژیم صهیونیستی دوباره اقدام...

پوتین: اوکراین حملات بی‌رحمانه‌ای انجام می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه عصر شنبه در...

حواشی طارمی پس از انتقال به الوصل به همراه عکس

مهدی طارمی، ستاره ملی‌پوش فوتبال ایران، از تیم المپیاکوس...

سیگنال همتی به بورس چه بود؟ / اظهاراتی که در تصمیم گیری سرمایه گذاران مهم خواهد بود

به گزارش خبرآنلاین، اظهارات اخیر رئیس‌ کل بانک مرکزی مبنی...

شواهد جدید، باورهای رایج درباره دورکاری را به چالش می‌کشد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : با...

پذیرش پژوهشگران پسادکتری تقاضامحور در ۱۲ دانشگاه و مرکز پژوهشی کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی،...

وال استریت ژورنال: درگیری ایران، مشروعیت ترامپ را مورد تردید قرار داده است

به نقل از خبرآنلاین، روزنامه وال استریت ژورنال در...

آسمان تاریک؛ فرصتی برای رونق اقتصاد دانش‌بنیان گردشگری

 دبیر میز تخصصی گردشگری کویر و نجوم خراسان رضوی،...

۷ نشانه ظریف که می‌گویند سلامت قلب شما نیاز به توجه دارد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : برخی...

تبلیغات متنی