دلایل عدم استفاده از تلفن هوشمند به عنوان «آلارم صبحگاهی» چیست؟

اکنون بسیاری از کاربران گوشی‌های هوشمند، آهنگ‌های پیش‌فرض سیستم‌عامل‌های آی‌اواس و اندروید را به جای زنگ ساعت‌های سنتی مورد استفاده قرار می‌دهند؛ با این حال، پزشکان بر این باورند که این اقدام ممکن است عواقب منفی به دنبال داشته باشد.

 

شالینی پاروتی، پزشک متخصص خواب در بیمارستان سنت لوئیس به شبکه خبری «سی‌ان‌ان» اظهار می‌دارد که بهترین حالت این است که گوشی‌های هوشمند در اتاق خواب نباشند و به جای آن، در مکانی دیگر نگهداری شوند.

 

او بیان می‌کند: «نگه‌داشتن تلفن همراه در یک اتاق دیگر می‌تواند به کاهش اختلالات خواب و مشکلات بدخوابی کمک کند.»

 

وجود گوشی هوشمند در کنار تخت خواب می‌تواند حتی مانع از خواب رفتن شما شود. زیرا حتی یک تأخیر کوچک در خواب یا تغییر وضعیت در بستر، ممکن است موجب شود بلافاصله متوجه گوشی خود شوید و وسوسه شوید که آن را بردارید و به سراغ شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و تیک تاک بروید.

 

همچنین، قابلیت «به تعویق انداختن» زنگ بیدارباش در این دستگاه‌ها که به ما این امکان را می‌دهد که زمان بیدار شدن خود را چندین بار عقب بیندازیم، به این نتیجه می‌انجامد که وقتی در نهایت از خواب بیدار می‌شوید، احساس خستگی بیشتری خواهید کرد؛ به ویژه که خواب اضافی که به خاطر این قابلیت بدست می‌آورید، نمی‌تواند خستگی‌تان را جبران کند.

 

دکتر براندون پیترز ماتیوس، متخصص مغز و اعصاب در بیمارستان سیاتل توضیح می‌دهد که در مراحل پایانی خواب شبانه، به مرحله‌ای با «حرکات سریع چشم» یعنی «خواب REM» وارد می‌شویم.

 

در این مرحله از خواب، گرچه بدن در حالت خواب عمیق باقی مانده، اما مغز به صورت نیمه‌هوشیار عمل می‌کند. این مرحله برای سلامت روانی ضروری است چراکه به پردازش بهتر حافظه کمک می‌کند.

 

اما زمانی که با استفاده از عملکرد «تعویق» زنگ ساعت، بیدار شدن را حتی برای چند دقیقه به تأخیر می‌اندازید، خواب آلودگی که مجدداً ایجاد می‌شود، تأثیر منفی بر این مرحله از خواب خواهد داشت.

 

چه اقداماتی باید انجام داد؟

 

پیشنهاد می‌شود به جای استفاده از تلفن همراه به عنوان زنگ بیدار باش، عادت‌های روزمره‌ای را ایجاد کنید که به بهبود آرامش جسم و ذهن شما کمک کند.

 

به عنوان مثال، خود را متعهد کنید که به رختخواب «در زمان مشخصی» بروید؛ حتی در صورتی که احساس خواب آلودگی نکنید. هدف این است که مغز از حالت فعال به حالت آرام‌تر منتقل شود که این موضوع باعث تسهیل در خواب رفتن خواهد شد. شبکه‌های اجتماعی چون تیک تاک که معمولاً ویدیوهای بسیار کوتاه ارائه می‌دهند، چنین فضایی را فراهم نمی‌کنند، چرا که به صورت دائم توجه کاربر را در بالاترین حالت حفظ می‌نمایند.

 

شالینی پاروتی به‌طور شوخی می‌گوید که گذاشتن گوشی در اتاق دیگر، یکی از بهترین راه‌حل‌ها است؛ زیرا کمتر کسی حاضر است از لایه‌های گرم لحاف خود خارج شود و برای گوشی‌اش اقدام کند.

 

بر اساس توصیه‌های بهداشتی، یک بزرگسال باید قادر باشد در حدود ۷ تا ۱۰ ساعت در شب بخوابد؛ اما واقعیت این است که ۶۰ درصد بزرگسالان نمی‌توانند به این هدف دست یابند.

 

خواب کمتر یا حتی بیشتر از این مدت نیز به بروز مشکلاتی منجر شده و می‌تواند بر روی فعالیت‌های روزمره ما تأثیر بگذارد.

 

همچنین، نور صفحه نمایش این دستگاه‌ها برای مغز انسان مشکل‌ساز محسوب می‌شود. بنیاد ملی خواب در ایالات متحده توصیه می‌کند که هم از تماشای صفحه نمایش در تاریکی شب خودداری شود و هم از خوابیدن در شرایطی که ممکن است خواب عمیق را مختل کند، پرهیز گردد.

 

: یورونیوز

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا