موانع مشاهده هلال ماه رمضان ۱۴۴۶ هجری قمری

اردبیل یکی از اعضای ستاد استهلال اردبیل به ابعاد مختلف رویت هلال ماه مبارک رمضان ۱۴۴۶ هجری قمری پرداخته است.

محمدعلی ظفرمندی در تاریخ ۳۰ بهمن در گفت وگویی با عنوان کرد که مسلمانان به منظور آگاهی از آغاز ماه رمضان، در شامگاه جمعه ۱۰ اسفند ماه، که مصادف با ۲۹ شعبان المعظم ۱۴۴۶ هجری قمری (۲۸ فوریه ۲۰۲۵) است، منتظر اعلام خبر رویت هلال خواهند بود. وی خاطرنشان کرد که طبق سنت پیامبر اکرم (ص)، آغاز هر ماه قمری جدید بر اساس دیده شدن هلال در غروب ۲۹ ام ماه پیشین تعیین می شود. در صورتی که هلال در این تاریخ دیده نشود، ماه جاری ۳۰ روز به طول می انجامد و روز بعد به عنوان آغاز ماه جدید شناخته می شود.

وی ادامه داد: در تقویم رسمی کشور، ماه شعبان ۳۰ روزه در نظر گرفته شده و آغاز ماه رمضان به روز یکشنبه ۱۲ اسفند اختصاص داده شده است، اما با توجه به محاسبه ها و تجربیات پیشین، این امکان وجود دارد که هلال رمضان المبارک در غروب روز جمعه مشاهده شود و بنابراین، شنبه ۱۱ اسفند به عنوان نخستین روز رمضان اعلام گردد.

ظفرمندی با اشاره به شرایط رویت پذیری هلال در شامگاه جمعه ۱۰ اسفند در ایران گفت که هنوز درباره این موضوع نظر قطعی وجود ندارد و افزود: زمان عمر این هلال از لحظه مقارنه تا غروب خورشید جمعه در تهران ۱۳ ساعت و ۴۴ دقیقه بوده و زاویه جدایی آن ۷:۵۲ می باشد.

این منجم اردبیلی تاکید کرد که افرادی که در گذشته در ایران موفق به مشاهده هلال های مشابه شده اند، تجربیات ارزشمندی دارند. از این رو، برای رصد چنین هلالی، نیاز است که اشخاصی با تجربه، مجهز به ابزار اپتیکی مناسب باشند و با رعایت اصول ایمنی در مناطقی با ارتفاع و افق مناسب مستقر شده و آماده یافتن هلال گردند.

عضو گروه ستاد استهلال اردبیل اضافه کرد: در مناطق غربی ایران، شرایط برای رویت این هلال بهتر است و به طور طبیعی در سمت غرب این وضعیت بهبود می یابد. بنابراین پیش بینی می شود که در عراق و عربستان و حتی در برخی کشورهای حوزه خلیج فارس نیز این هلال با استفاده از امکانات اپتیکی قابل مشاهده باشد.

وی با آرزوی استفاده مسلمانان سراسر جهان، به ویژه مردم خوب ایران از برکات و فیوضات ماه مبارک رمضان، بیان کرد که احتمال دارد هلال در کشورهای اروپایی نیز در غروب جمعه با ابزار اپتیکی دیده شود. به اعتقاد وی، این امکان وجود دارد که در ایران، شنبه به عنوان اولین روز ماه اعلام گردد و به قطع می توان گفت که در عربستان و بسیاری از کشورهای دیگر نیز شنبه ۱۱ اسفند به عنوان آغاز ماه رمضان ثبت خواهد شد.

ظفرمندی با اشاره به این که شانس رویت این هلال با چشم غیرمسلح بسیار پایین است، تصریح کرد که انتظار می رود در کشور عراق، که به رویت با چشم وابسته است، روز یکشنبه ۱۲ اسفند به عنوان آغاز ماه رمضان اعلام شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا