آمریکا: از بغداد خواسته ایم که به استقلال انرژی از ایران دست یابد

وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا اعلام کرده است که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه این کشور و محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، در گفت وگوی تلفنی خود بر ضرورت همکاری راهبردی میان واشنگتن و بغداد تأکید کردند.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: «ما به تعهد نخست وزیر عراق در جهت دستیابی به استقلال انرژی ابراز خوشحالی می کنیم.»
«ویدانت پاتل» اضافه کرد که ایالات متحده پیش تر برای عراق معافیت هایی موقتی در زمینه واردات برق از ایران صادر کرده بود. واشنگتن از دولت عراق خواسته است که هر چه سریع تر وابستگی خود را به منابع انرژی ایران کاهش دهد.
یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در این تماس تلفنی، از سرگیری فعالیت خط لوله نفت اقلیم کردستان عراق به ترکیه بوده است.
به گفته معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در این مکالمه تلفنی، روبیو و السودانی توافق کردند که خط لوله صادرات نفت عراق به ترکیه که به دلیل مشکلات فنی و اختلافات با دولت محلی کردستان تقریباً دو سال است که تعطیل است، به زودی فعالیت خود را از سر بگیرد.
پیش از این، وزیر خارجه عراق اعلام کرده بود که بغداد در حال تلاش برای حل مسائل فنی با اقلیم کردستان است تا صادرات نفت خام به ترکیه از طریق این خط لوله دوباره آغاز شود؛ او همچنین اشاره کرد که تعطیلی این خط لوله تاکنون برای عراق حدود 19 میلیارد دلار خسارت به بار آورده است.