ایران حسننیت خود را نشان داد؛ توپ در زمین آژانس و غربیهاست
کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به سفر اخیر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران و بازدید از تاسیسات هستهای نطنز و فردو اظهار کرد: ایران در این سفر حسن نیت خود را برای همکاری با آژانس بار دیگر نشان داد و اکنون توپ در زمین آژانس و غربیها است.
«مراد عنادی» کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با ایسنا در ارتباط با تاثیر سفر اخیر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران و تاثیر آن بر روابط ایران و آژانس تصریح کرد: پیش از این سفر برخی از رسانههای غربی تاکید میکردند که گروسی در این سفر حامل پیام خاصی به تهران است و میخواهد ایران را تحت فشار قرار دهد.
گروسی در این سفر با «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، «مسعود پزشکیان» رئیسجمهوری اسلامی ایران و «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و از سایتهای هستهای نطنز و فردو نیز بازدید کرد.
عنادی ادامه داد: در این سفر ایران همچون گذشته حسننیت خود را برای همکاری با آژانس نشان داد و این زمینه را فراهم کرد که مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی از نطنز و فردو بازدید کند.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه ایران همواره تلاش کرده که تعامل سازندهای با آژانس داشته باشد ادامه داد: این اولین سفر آقای گروسی به ایران بعد از روی کار آمدن دولت چهاردهم به ریاست آقای پزشکیان بود و همچنین این سفر در مقطعی انجام شد که حدود یک هفته پیش از آن ترامپ پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد.
نقش مدیرکل برای جلوگیری از سیاسیشدن پرونده هستهای ایران
این روزنامهنگار با تاکید بر اینکه «ترامپ در دور اول حضور خود در کاخ سفید از برجام خارج شد و اقدام به تشدید تحریمها علیه ایران کرد»، تصریح کرد: بهرغم این موضوع و بیعملی اروپاییها در برابر این اقدام ترامپ، ایران بیش از یک سال به صورت یکجانبه تعهدات برجامی خود را انجام داد و پس از آن بر اساس خود برجام اقدام به کاهش تعهدات برجامی خود کرد. بنابراین ایران همواره تلاش کرده که حسن نیت خود را برای اجرای این توافق و تعامل با آژانس نشان دهد که سفر اخیر آقای گروسی نیز در همین چهارچوب بود و همانطور که اشاره شد اکنون توپ در زمین غربیها و آژانس است.
عنادی با بیان اینکه «نقش مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی جهت جلوگیری از سیاسی شدن پرونده هستهای ایران بسیار مهم است»، تصریح کرد: آقای گروسی با توجه به تجربههای آقای البرادعی و آمانو مدیران پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی میتواند نقش بهتری در پرونده ایران داشته باشد و به صورت کاملا فنی با این پرونده برخورد کند. او طبق قوانین و مقررات آژانس از این اختیار برخوردار است و استفاده از این اختیار بستگی به خود او دارد.
انتقال پیامهای لازم به گروسی
او با ابراز امیدواری مبنی بر اینکه «گروسی پس از این سفر گزارش دقیقی از فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران و رایزنیهای خود با مقامات تهران به آژانس و شورای حکام ارائه کند»، اظهار کرد: پیش از این سفر اخباری منتشر شده بود که گویی سه کشور اروپایی، انگلیس، فرانسه و آلمان به دنبال این هستند که در جلسه آینده شورای حکام قطعنامهای علیه تهران تصویب کنند و آقای اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در کنفرانس خبری مشترک با آقای گروسی اعلام کرد درصورتیکه چنین اتفاقی رخ دهد ایران بلافاصله واکنش نشان خواهد داد.
عنادی در ادامه گفت: پیش از این نیز ایران در برابر اینگونه اقدامات شورای حکام ایران واکنش نشان داده، مثلا برای نمونه اقدام به افزایش ظرفیت غنی سازی خود کرده یا حضور بازرسان آژانس در ایران را محدود کرده است. مجموعه این مسائل نشان میدهد که ایران با هرگونه برخورد سیاسی با پرونده خود برخورد میکند چرا که تاکید دارد همواره در چهارچوب MPT و مقررات عمل کرده است و انتظار دارد که آژانس نیز به نقش واقعی خود عمل کند.
این کارشناس مسائل بینالملل افزود: در سفر اخیر آقای گروسی به تهران پیامهای لازم به آقای گروسی منتقل شد و این انتظار وجود دارد که ایران نتیجه همکاری و تعامل خود با آژانس را هر چه بیشتر مشاهده کند که نمود آن میتواند در گزارش آقای گروسی به آژانس و جلسه شورای حکام بروز پیدا کند.
انتهای پیام