ضرورت انتقال به انرژی خورشیدی

رئیس جمهور اعلام کرد: سیاست و برنامه آینده دولت بر این اساس است که گرمایش و سرمایش منازل باید با استفاده از برق تأمین شود و گاز به طور کلی حذف شود. لذا، لازم است در تمامی حوزه‌ها از جمله پنل‌ها، تجهیزات و سیستم‌های ذخیره‌سازی، توسعه‌ای شگرف صورت گیرد.

، مسعود پزشکیان در نهمین کنفرانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر، با تأکید بر این نکته که دولت به صورت روزانه و هفتگی وضعیت انرژی را زیر نظر دارد و تمرکز ما بر روی انرژی‌های پاک، بادی، خورشیدی و هسته‌ای قرار دارد، گفت: ما در تلاش هستیم تا معضلات انرژی را برطرف کنیم. سیاست و چشم‌انداز ما این است که تمام گرمایش و سرمایش منازل از طریق برق تأمین شود و از گاز به طور کامل صرف‌نظر کنیم؛ بنابراین، نیاز است در تمامی جنبه‌ها از جمله پنل‌ها، تجهیزات و ذخیره‌سازی، تحولی اساسی ایجاد شود.

وی افزود: لازم است به صنعت به گونه‌ای دیگر نگریسته شود و باید تلاشی صورت گیرد تا استفاده از سوخت‌های فسیلی کاهش یافته و به سمت انرژی‌های پاک حرکت کنیم؛ همچنین در نظر داریم که وسایل نقلیه را نیز به این سمتی هدایت کنیم و بهره‌وری را ارتقاء دهیم.

رئیس جمهور در ادامه بیان داشت: یک طرف ما عرضه و طرف دیگر تقاضا است. بر اساس آمارها، ما شش برابر بیشتر از یک تعداد از کشورهای اروپایی برق مصرف می‌کنیم؛ اگر مردم همکاری بیشتری داشته باشند، می‌توانیم این روند را بهبود ببخشیم.

پزشکیان اظهاراتش را با این نکته ادامه داد که به جای استفاده از چندین لوستر، می‌توانیم تنها دو چراغ روشن کنیم و به مدیریت مصرف اهمیت بیشتری دهیم و باید تقاضای نادرست و غیرضروری را اصلاح کرده و تنها در حد نیاز استفاده کنیم. استفاده سریع و ضروری از انرژی‌های پاک و خورشیدی، بهترین راهکار خواهد بود و ما این سیاست را ادامه خواهیم داد.

او تصریح کرد: دانشگاه‌ها در هر دما می‌توانند وارد عرصه شوند و میزان بهره‌وری را افزایش دهند. استفاده از انرژی‌های پاک نه تنها ناترازی را برطرف می‌سازد، بلکه آلودگی هوا را نیز کاهش می‌دهد.

پزشکیان خاطرنشان کرد که تولید موتور و خودرو باید به سمت برقی شدن پیش برود و همچنین در تمامی بخش‌های گرمایشی و سرمایشی نیز باید به این سمت حرکت کنیم؛ زیرا بدون تولید انرژی در نیروگاه‌ها، امکان تولید صنعتی وجود نخواهد داشت.

وی به این نکته اشاره کرد که سال گذشته، خسارت ناشی از قطع گاز و برق به بیش از ۳۰۰ همت رسید، اما ما می‌توانیم اقداماتی انجام دهیم که این مشکل حل شود و تا کنون نزدیک به ۸۰ هزار مگاوات در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر ثبت شده است.

پزشکیان همچنین به بحث تعرفه‌های برق اشاره کرد و گفت: روند قیمت‌ها به این شکل نخواهد بود و زمانی که برق به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می‌گیرد، ارزش آن را درک نمی‌کنند. اگر بخواهیم کشوری پیشرفته داشته باشیم، باید به سمت انرژی خورشیدی پیش برویم؛ چراکه این منبع انرژی تمام‌شدنی نیست و در صورتی که موانعی برای توسعه وجود داشته باشد، آنها را رفع خواهیم کرد تا حداکثر بهره‌برداری را داشته باشیم.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا