آیا تاتو ممکن است خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد؟

کارشناسی به نام «سیگن بیداستید کلمنسن» از دانشگاه جنوب دانمارک به همراه همکاران خود دو مطالعه مستقل را انجام دادند تا به تجزیه و تحلیل ارتباط میان تشخیص سرطان و الگوهای خالکوبی بپردازند.

این تحقیق به بررسی گروهی از ۲۳۶۷ نفر پرداخته است که به طور تصادفی شده و نتایج آن با افرادی که به نوعی از سرطان پوست مبتلا بودند، مقایسه گردید. یافته ها نمایانگر این موضوع بود که احتمال ابتلا به سرطان پوست در افرادی که خالکوبی می کنند، چهار برابر بیشتر از دیگران است.

در این پژوهش، همچنین ۳۱۶ نفر از دوقلوها مورد مقایسه قرار گرفتند و در این بین، شواهد نشان داد که خطر ابتلا به سرطان در دوقلوهایی که خالکوبی داشتند، از ۳۳ تا ۶۲ درصد بیشتر مشاهده شده است. به ویژه، خطر برای افرادی که خالکوبی های بزرگ تر از اندازه کف دست داشتند، به طور بارزتری قابل مشاهده بود؛ به طوری که این گروه سه برابر بیشتر از کسانی که خالکوبی نداشتند، در معرض خطر بودند.

این تحقیق نکته ای مهم را خاطرنشان کرده است که سرطان هایی مانند لنفوم به ندرت تشخیص داده می شوند و به علاوه، این تحقیق بیانگر آن نیست که خالکوبی به طور مستقیم باعث بروز سرطان می شود، بلکه نشان می دهد که احتمالاً افرادی که خالکوبی می کنند، به سبب عوامل دیگری در خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان قرار می گیرند.

علاوه بر این، بررسی های پیشین حاکی از آن است که افراد دارای خالکوبی نسبت به کسانی که فاقد آن هستند، بیشتر در معرض ابتلا به لنفوم قرار دارند؛ بنابراین، این نتایج نیازمند تحقیقات بیشتری هستند.

کلمنسن بیان کرد: «در پژوهش ما ارتباط معناداری بین بروز سرطان و رنگ های خاص جوهر مشاهده نشد، اما این به معنای اهمیت نداشتن رنگ ها نیست. شواهدی از دیگر مطالعات موجود است که نشان می دهد جوهر ممکن است حاوی عناصر مضر باشد. به عنوان مثال، جوهر قرمز ممکن است باعث واکنش های آلرژیک شود.»

«هنریک فریدیسکن»، متخصص در زمینه خون از دانشگاه Odense نیز افزود: ما شاهد انباشت ذرات جوهر در غدد لنفاوی هستیم و بر این عقیده هستیم که بدن این ذرات را به عنوان مواد بیگانه شناسایی می کند.»

او ادامه داد: «این ممکن است به این معنا باشد که سیستم ایمنی به صورت مداوم تلاش می کند به جوهر واکنش نشان دهد و هنوز معلوم نیست که آیا این واکنش پایدار ممکن است به عملکرد غدد لنفاوی آسیب برساند یا عواقب بهداشتی دیگری به همراه داشته باشد.»

گزارشی که در سال ۲۰۱۶ توسط کمیسیون اروپا منتشر شد، نشان می دهد که بیشتر جوهرهای مورد استفاده در خالکوبی تا به امروز از تأییدیه لازم برای استفاده در محصولات آرایشی برخوردار نشده اند و برخی از آن ها ممکن است در مراحل تجزیه سرطان زا باشند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا