فریدون عباسی: مذاکرات ایران و آمریکا؛ دست روی ماشه است




تبلیغات






تبلیغات

فریدون عباسی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی، با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری پیرامون مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، بیان کرد: دو عبارت «پرونده» و «خط قرمز» کلماتی است که در طول ۲۲ سال گذشته پیرامون فعالیت‌های هسته‌ای ایران مطرح شده است. اگر یک تحلیل تاریخی داشته باشیم، از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ همین مباحث مطرح بود. یک تفکری در جامعه ما وجود دارد که آن موقع دستگاه اجرایی را در دست داشت، شورای عالی امنیت ملی را در دست داشت و خواهان سازش با غرب بودند. آن موقع خطوط قرمز را کنار گذاشتند و در رسانه‌ها مطرح می‌کردند که تعلیق‌ها داوطلبانه است. 

 وی اظهار کرد: یک زمانی غنی‌سازی و راکتور اراک را تعطیل کردند و می‌گفتند تعلیق‌ها داوطلبانه است. اما در ازای تعلیق‌های داوطلبانه از سوی ایران، قطعنامه‌های شورای حکام آژانس را دریافت می‌کردند. یعنی سه کشور اروپای بعد از توافق و عقب نشینی تیم مذاکره کننده ما، می‌رفتند علیه ما پیش‌نویس قطعنامه شدید لحنی را به آژانس تقدیم می‌کردند و بعد از آن چین و روسیه کمی متن را رقیق می‌کردند، ولی قطعنامه تصویب می‌شد. همه این‌ها پایه‌های قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران شد که سخت‌ترین آن قطعنامه ۱۹۲۹ بود که در دولت دهم علیه ما صادر شد. 

دشمن با تنگ کردن حلقه تحریم‌ها به دنبال گرفتن سرمایه اجتماعی نظام است

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی، تصریح کرد: یک جریان فکری در جامعه ما وجود دارد که می‌خواهد دستاوردهای کشور را کنار بگذارد که این امر به اصل و مبانی انقلاب آسیب می‌زند. در سال ۱۳۹۲ این جریان فکری دوباره آمد و دستگاه اجرایی را در دست گرفت. دشمنان کشور ما را تحریم می‌کنند و معیشت مردم را هدف قرار می‌دهند. دشمنان برنامه بلند مدت دارند. ۲۰ سال است که مرتب حلقه محاصره و تحریم را تنگ‌تر می‌کنند تا سرمایه اجتماعی را از نظام ما بگیرند. یعنی مردم فکر کنند سختی‌ها به کم کاری مسئولان باز می‌گردد. دیدگاهی که دستگاه اجرایی را در دست می‌گیرد خیلی مهم است که در چارچوب علوم انسانی غرب کند نیا به مبانی نظری مقاومت در اداره کشور معتقد باشد. 

وی خاطرنشان کرد: ما این تناقض بین دو دیدگاه را در کشور داریم که در مذاکرات نیز خود را نشان می‌دهد. فلذا رهبری معظم هشدارهای لازم را می‌دهد. در سال ۱۳۸۴ زمانی که دولت آقای احمدی‌نژاد انتخاب شد، ایشان دیکته کردند همان دولتی که تعلیق‌ها را پذیرفته است باید تعلیق‌ها را در حوزه هسته‌ای بردارد. آشوب‌هایی که در سال ۸۸ در کشور ایجاد شد؛ سبب گردید تا دشمن طمع کند تا سرمایه اجتماعی را بیشتر از نظام دور کند. تا حدی هم موفق شدند. این روی موضوع هسته‌ای ما خیلی تاثیر گذاشت. 

ایران در پاییز ۹۲ همه دستاوردهای هسته‌ای خود را داد اما چیزی به دست نیاورد

رئیس سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: در فروردین ماه سال ۱۳۹۴ رهبری در مشهد مقدس فرمودند که من به مذاکرات خوش بین نیستم. باتوجه به فشاری که به رهبری وارد کردند ایشان اجازه دادند. قبل از سال ۹۲ نیز دو مرتبه مذاکره انجام شد. هم به صورت رسمی دبیر شورای عالی امنیت ملی با پنچ بعلاوه یک صحبت می‌کرد و هم جناح غرب گرا در عمان با آمریکایی‌ها مذاکره می‌کردند. این برای امروز نیست. اینکه رهبری می‌فرمایند تجربه، همه این‌ها تجربه شده است. در سال ۹۲ رهبری این جمله را گفتند اما در پاییز سال ۹۲ تمام دستاوردهای اصلی کشور در حوزه هسته‌ای داده شد اما هیچ به دست نیاوردیم. بازهم جامعه دو قطبی شد. رهبری معظم تاکید کردند که حتما مجلس و شورای عالی امنیت ملی در خصوص برجام نظر دهد. سپس خودشان نیز ۹ شرط برای اجرای برجام گذاشتند. 

وی افزود: خطوط قرمز ایران در برجام ۲۸ مورد بود که به دولت اجازه داده شد تا برجام را اجرایی کند. آیا این خطوط قرمز در آن مقطع رعایت شد؟ گفته شد تحریم‌ها بلافاصله بعد برجام برداشته می‌شود. آیا اینگونه شد. هرچه که غرب می‌خواهد آثار به وجود آمده توسط انقلاب اسلامی در جهان را پاک کند، عده‌ای داوطلب هستند که این کار را انجام دهند. آمریکا و رژیم صهیونیستی با اصل انقلاب اسلامی مشکل دارند. آن‌ها نمی‌خواهند که انقلاب اسلامی به عنوان یک الگوی موفق سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و علمی مطرح شود؛ چراکه سایر کشورها نیز به انقلاب اسلامی تکیه می‌کند تا از یوغ استکبار نجات پیدا کنند. 

مذاکرات در سایه زیاده خواهی غربی‌ها به نتیجه نمی‌رسد

عباسی در ادامه خاطر نشان کرد: امروز ما با جنگ حق و باطل مواجه هستیم. جمهوری اسلامی حق است و آن‌هایی که مقابل ما هستند باطل هستند. تا موقعی که زیاده خواهی غربی‌ها وجود داشته باشد، مذاکرات به نتیجه نمی‌رسد. راه حل قدرت است. اگر آمریکایی‌ها امروز اصرار دارند که با ما به شکل مستقیم مذاکره کنند، به قدرت جمهوری اسلامی ایران باز می‌گردد. علی رغم همه فشارها و تحریم‌های آنان ما رشد کردیم و به عنوان یک الگو مطرح هستیم. 

وی بیان کرد: اگر ما می‌خواهیم که مذاکرات به نفع کشور تمام شود و مشکل تحریم‌ها حل شود، باید از موضع قدرت وارد شویم. دست نیروهای مسلح در روند مذاکرات باید روی ماشه باشد. اگر دشمن بخواهد حمله‌ای کند در ابتدا باید ضربه مهلکی بخورد. آمریکایی‌ها قصد دارند که فعالیت هسته‌ای ایران را به سال ۸۴ باز گردانند. برای همین روی غنی‌سازی دست گذاشته اند. می‌خواهند با برگرداندن ایران به عقب، بریا حرف خود در جهان خریدار پیدا کنند. امروز حرف آمریکایی‌ها خیلی در جهان خریداری ندارد. ایران باید بر روی مواضع خود در چارچوب مذاکرات بایستد. 

وی اظهار کرد: غیر از اینکه غنی‌سازی محاسن زیادی برای کشور داشته و بستر رشد کشور در زمینه‌های علمی و فناوری را فراهم کرده است، نباید اجازه داد تا موضوع غنی‌سازی در ایران را به زندگی مردم گره بزنند. تا زمانی که در جامعه ما در حکمرانی تناقض وجود دارد و ما انسجام نداشته باشیم، موفق نخواهیم شد. باید با زیربنای مقاومت با غربی‌ها برخورد کنیم. متاسفانه جامعه ما شرطی شده است و اقتصاد را با مسائل راهبردی گره زده اند. چرا خود آنان وقت و بودجه برای این فعالیت‌ها می‌گذارند. 

وی در پایان بیان کرد: امروز سلاح هسته‌ای کارکردی در دنیا ندارد. این سرمایه اجتماعی است که کارکرد دارد. سلاح هسته‌ای به درد امنیت نمی‌خورد. داشتن آن مانند هند و پاکستان می‌تواند تعادل برقرار کند. همان طور که روسیه و چین در مقابل آمریکا و انگلیس و فرانسه دارد. جهان اسلام نیز باید قدرت خود را داشته باشد. جهان اسلام باید با دنیای غرب زورگو برخورد کند.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا