بازار سرمایه در وضعیت بحرانی؛ بورس همچنان در مسیر نزول قرار دارد

در پانزدهمین روز از ماه اسفند سال ۱۴۰۳، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران به میزان ۱۵ هزار و ۳۳۲ واحد کاهش یافت و رقم دو میلیون و ۷۹۰ هزار و ۱۱ واحد را ثبت کرد. در دو روز اخیر، بازار به ترتیب با افت هایی معادل ۸۱۰۵ واحد و ۵۷ هزار واحد مواجه شده بود. ریزش سه روزه اخیر پس از آن به وقوع پیوسته است که بازار در دو روز کاری قبلی خود شاهد رشد بود. کاهش شدت این ریزش باعث شد که بورس نتواند کانال ۲.۸ میلیون را که در ماه های گذشته چهار مرتبه به آن ورود پیدا کرده و مجدداً از آن خارج شده بود، حفظ کند و امروز دوباره به زیر این کانال سقوط نمود.

در روز چهارشنبه، شاخص هم وزن نیز با افت ۵۰۱۰ واحدی به عدد ۸۲۴ هزار و ۱۴۴ واحد رسید.

در آخرین روز کاری هفته، تعداد سهام مثبت در بورس به ۷۰ عدد و تعداد سهام منفی به ۲۴۸ عدد رسید. شمار خریداران به ۷۰ هزار نفر رسید. به طور کلی، بازار در این روز ۰.۵۵ درصد کاهش را تجربه کرد.

امروز، حدود ۴۶۶ هزار فقره معامله به ارزشی معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان در بازار سهام به ثبت رسید.

نمادهای فارس و فملی بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص بورس گذاشتند، در حالی که وبملت تأثیر مثبتی را رقم زد. از دیگر نمادهای پرتراکنش می توان به وبملت، آلومینا و شتران اشاره کرد.

در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۳، شاخص فرابورس ایران نیز ۱۱۹ واحد کاهش یافت و به عدد ۲۵ هزار و ۴۵۴ واحد رسید. تعداد معاملات در فرابورس امروز به ۲۷۹ هزار فقره و ارزش آن به رقم قابل توجه ۱۲۴ هزار میلیارد تومان رسید.

نمادهای کگهر و فقدیر بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند، در حالی که شاوان تأثیر مثبتی را ایجاد کرد. خیمن، اخشاب و الکتروماد نیز از دیگر نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

بازار سهام از دوم آبان روندی صعودی را دنبال کرد و در این بازه رکوردهای جدیدی را ثبت نمود. به طوری که در این مدت، شاخص کل بورس به میزان تقریباً ۳۱ درصد افزایش داشت. اما از تاریخ ۲۲ دی ماه به بعد، این بازار دچار نوسانات کاهشی شده و تنها ۱۵ روز مثبت را تجربه کرده است. در روزهای اخیر، این بازار در حال نوسان بین کانال های ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد بوده و چهار بار موفق به حفظ کانال ۲.۸ میلیون نشده است، تا اینکه در روز ۷ اسفند، مجدداً وارد این کانال شد.

در روز یکشنبه (۲۷ آبان)، بازار سرمایه پس از تقریباً چهار ماه کانال ۲.۲ میلیون واحد را پس گرفت و در یکشنبه چهارم آذر از مرز ۲.۳ میلیون واحد عبور کرد.

سه شنبه (ششم آذر) پس از حدود ۱۹ ماه، کانال ۲.۴ میلیون واحد را مجدداً به دست آورد، و در تاریخ ۱۴ آذر برای نخستین بار وارد کانال ۲.۵ میلیون واحد شد و پس از آن رکوردهای جدیدی را ثبت نمود؛ به طوری که در ۲۴ آذرماه به کانال ۲.۶ میلیون دست یافت، یکم دی کانال ۲.۷ میلیون را فتح کرد، چهارم دی وارد محدوده ۲.۸ میلیون شد، و ۱۸ دی ماه از کانال ۲.۹ میلیون واحد عبور کرد؛ اما در ۲۳ دی دوباره به زیر این کانال سقوط کرد و در روزهای اخیر در محدوده ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بوده است. در روز یکشنبه ۲۸ بهمن، محدوده ۲.۷ میلیون را از دست داد ولی در تاریخ ۲۹ بهمن دوباره این کانال را پس گرفت. در روز هفتم اسفند نیز وارد کانال ۲.۸ میلیون گردید، اما در تاریخ ۱۵ اسفند برای پنجمین بار طی چند هفته اخیر آن را از دست داد.

برخی کارشناسان بر این باورند که بازار سرمایه از نظر بنیادی دارای شرایط مناسبی است، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهام داران و فعالیت نوسان گیری، تاکنون مانع از رشد چشم گیر این بازار شده است. با این حال، بورس تا پیش از افت های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار به کانال ۲.۹ میلیون واحد رسیده بود.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا