روش های شناسایی سریع خطر بروز سرطان روده کدامند؟

پژوهشگران به تازگی مدلی نوآورانه برای پیش بینی خطر تأسیس کرده اند که می تواند در شناسایی افرادی که در مراحل ابتدایی ممکن است به سرطان روده بزرگ مبتلا شوند، مؤثر باشد.

تحقیقات اخیر نشان داده اند که افرادی که از سرطان روده بزرگ رهایی یافته و در فعالیت های روزمره خود فوق العاده فعال هستند، به اندازه یا حتی بیشتر از سایر افراد عادی عمر کرده اند.

این مدل بر اساس چهار عامل کلیدی که با سرطان روده بزرگ ارتباط دارند طراحی شده است: تاریخچه خانوادگی ابتلا به سرطان روده بزرگ، شاخص توده بدنی (BMI)، جنسیت و مصرف سیگار.

به گفته محققان کلینیک کلیولند، با بررسی این عوامل، پزشکان می توانند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ یا پولیپ های بالقوه سرطانی را در افرادی که زیر ۴۵ سال سن دارند، ارزیابی کنند.

این احتمال وجود دارد که آن ها بتوانند فرایند غربالگری برای سرطان روده بزرگ را زودتر از سنی که اکنون به عنوان معیار تعیین شده، آغاز کنند.

دکتر «کارول ماکارون»، متخصص گوارش در کلینیک کلیولند، در بیانیه ای خاطرنشان کرد: «سن پیشنهادی برای آغاز غربالگری در افرادی که در معرض خطر متوسط ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارند، ۴۵ سال است. اما شواهد نشان می دهد که تقریباً نیمی از افرادی که به طور زودهنگام به سرطان روده بزرگ مبتلا می شوند، سنشان زیر ۴۵ سال است.»

این مدل جدید نمره ای در مقیاس ۱۲ را ارائه می دهد. پژوهشگران اعلام کرده اند که کسب نمره ۹ از ۱۲ می تواند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در سنین پایین تر را تا ۱۴ درصد افزایش دهد.

برای توسعه این مدل، محققان به بررسی نزدیک به ۹۵۰۰ بیمار بین ۱۸ تا ۴۴ ساله پرداخته اند که از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱ در کلینیک کلیولند تحت کولونوسکوپی قرار گرفته بودند. کولونوسکوپی ها، شواهدی از سرطان روده با شروع زودرس یا پولیپ های پیش سرطانی پیشرفته را در ۳۴۶ بیمار نشان دادند.

محققان با مقایسه تجارب بیماران مبتلا به سرطان و افراد سالم، موفق به توسعه این مدل نوین پیش بینی خطر شده اند.

ماکارون افزود: «افراد زیر ۴۵ سال در معرض خطر ابتلا به سرطان کولورکتال قرار دارند، اما سن توصیه شده برای غربالگری در حال حاضر برای افرادی با خطر متوسط ۴۵ سال است. این امتیاز پیش بینی خواهد توانست به شخصی سازی سیاست های غربالگری برای بیماران زیر ۴۵ سال کمک کند.»

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا