هرگز به لکههای این قسمت از صورت خود دست نزنید

بر اساس نظرات کارشناسان پوست، به هیچ عنوان نباید به برآمدگیهای پوستی که در ناحیه «مثلث مرگ» صورت ایجاد شدهاند، دست زده شود.
دکتر مارک استروم، متخصص پوست مقیم نیویورک، به تازگی در خصوص خطرات دست زدن و ترکاندن جوشهای صورت هشدارهای جدی ارائه کرده است. وی ناحیه مرکزی صورت را به عنوان «مثلث مرگ» یا به عبارتی مثلث خطر توصیف میکند. اقدام به دست زدن به جوشهایی که در این منطقه بوجود میآیند، ممکن است بدون نظارت پزشکی پیامدهای بسیار جدی به دنبال داشته باشد.
جوش زدن در مرکز صورت به طور خاص میتواند مخاطرهآمیز باشد. این ناحیه شامل بینی و گوشههای دهان است و دارای سیاهرگهایی است که مستقیماً به مغز از طریق رگی به نام سینوس غاری متصل میشوند. دکتر استروم بیان میکند که هرگونه دستکاری در این ناحیه حساس ممکن است موجب عفونت در سیستم خونی شود. این نوع عفونت میتواند به طور مستقیم به مغز منتقل شود و خطر ابتلا به عفونت مغزی و در موارد نادر حتی مرگ را به دنبال دارد.
فشردن یک جوش میتواند زخمی باز بر روی پوست بر جای بگذارد که این زخم، در تماس با دستهای آلوده یا باکتریهای موجود در محیط، ممکن است عفونی گردد. در نتیجه، سیاهرگها میتوانند لختههایی آلوده بسازند که فشار بالایی به مغز وارد کرده و سبب بروز فلج جزئی یا کامل و در برخی موارد حتی منجر به فوت شوند. در صورتی که این عفونت درمان نشود، ممکن است منجر به نابودی کامل بینایی، آبسه مغزی و مننژیت شود. این بیماری که به عنوان ترومبوز سینوسی حفرهای شناخته میشود، 30 درصد از مبتلایان را به کام مرگ میکشاند.
استروم اشاره میکند که اگرچه احتمال مرگ و میر بسیار پایین است، اما همین خطر کم نیز باید دلایلی کافی برای افراد باشد تا از دست زدن به جوشهای ناحیه مثلث مرگ خودداری کنند. به طور مثال، یکی از کاربران شبکه اجتماعی تیک تاک به تازگی اعلام کرده است که پس از ترکاندن جوشی در این ناحیه به عفونت استافیلوکوکوس مبتلا شده است. او توضيح داد: «این عفونت به مراتب بدتر از درد زایمان بود و اکنون بر روی صورتم یک نشان باقی مانده است.» او هشدار داد که سایرین فوراً از ترکاندن جوشهای صورت خود پرهیز کنند.
علاوه بر خطر مرگ و عفونت، بهتر است برای درمان جوشها مراجعه به متخصصان صورت گیرد تا از بروز زخم یا تشدید وضعیت جوشها جلوگیری شود. جوشهای عمیق، متورم، ملتهب و بسیار دردناک هیچگاه نباید لمس شوند. دست زدن به این جوشها میتواند باعث افزایش قرمزی و التهاب گردد. فشار بر یک جوش ملتهب ممکن است به پارگی دیواره فولیکولهای زیرین پوست منجر شود و باکتریهای عامل آکنه را منتشر کند و در نتیجه به وخامت وضعیت پوست و افزایش آکنهها منجر شود. اگر التهاب ناشی از فشار بدتر شود، خطر باقی ماندن زخمهای دائمی نیز بیشتر خواهد شد. در غیاب جوش، متخصصان استفاده از یک محصول درمان نقطهای را که شامل ترکیبهای مبتنی بر گلیکولیک است و سپس استفاده از یک ژل ضد التهابی برای کاهش قرمزی و تحریک توصیه میکنند.