اعلام آماده باش تایوان در مقابل تهدیدات نظامی چین
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، طبق اعلام وبسایت رسمی دفتر امور خارجه تایوان، وو جه جونگ، معاون سیاسی دفتر امور خارجه تایوان، در مصاحبهای با رادیو اروپای آزاد تأکید کرد: تایوان خواهان هیچگونه جنگی نیست، اما در مقابل تهدیدات نظامی سرزمین اصلی چین، بهطور کامل آمادهباش است تا از وقوع هرگونه درگیری جلوگیری شود.
وی افزود: اگر روسیه در نهایت اوکراین را شکست دهد، این موضوع میتواند سرزمین اصلی چین را به حمله نظامی به تایوان ترغیب کند. اما حمایت گسترده جامعه بینالمللی از اوکراین، آسیب شدیدی به روسیه وارد کرده است و این امر باعث شده که چین از اقدام نظامی علیه تایوان محتاطتر عمل کند.
وو جه جونگ خاطرنشان کرد: جنگ روسیه و اوکراین باعث افزایش آگاهی مردم تایوان نسبت به خطرات احتمالی شده و اکنون مردم تایوان دیگر سادهلوحانه تصور نمیکنند که وقوع جنگ غیرممکن است.
وی حمایت جامعه بینالمللی از صلح و ثبات در تنگه تایوان را امری حیاتی دانست و تصریح کرد: در سالهای اخیر، کشورهای اروپایی نظیر فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، هلند و آلمان، با عبور ناوهای جنگی خود از تنگه تایوان و اعمال حق آزادی ناوبری، بر اتحاد کشورهای دموکراتیک در حفظ نظم بینالمللی مبتنی بر قوانین تأکید کردهاند.
معاون سیاسی دفتر امور خارجه تایوان تأکید کرد: تایوان همچنان به تقویت توان دفاعی خود ادامه خواهد داد و با همکاری کشورهای همفکر نظیر ایالات متحده و ژاپن، از صلح و آزادی در منطقه هند-آرام دفاع خواهد کرد. هدف این سیاست آن است که رهبران چین هنگام اندیشیدن به حمله به تایوان، چندین بار در تصمیم خود بازنگری کنند.
این اظهارات مقام تایوانی درحالی مطرح میشود که سرزمین اصلی چین همواره از همکاری تایوان با آمریکا و کشورهای غربی برعلیه چین انتقاد کرده و بارها به تایوان و آمریکا هشدار داده تا همکاریهای نظامی با یکدیگر متوقف سازند.
وو جه جونگ همچنین با اشاره به نقش کلیدی تایوان در صنعت نیمهرسانا، اظهار داشت: این کشور بیش از 60 درصد از تراشههای نیمهرسانای جهان و بیش از 90 درصد از تراشههای پیشرفته را تولید میکند.
وی خاطرنشان کرد: 100 درصد تراشههای مورد استفاده در فناوری هوش مصنوعی (AI) نیز توسط تایوان تأمین میشود. با توجه به اینکه هوش مصنوعی آینده مشترک بشریت است، تایوان آماده است تا با تقویت زنجیره تأمین صنایع دموکراتیک، با تهدیدات ناشی از زنجیره تأمین تحت کنترل چین که به “زنجیره تأمین قرمز” معروف است، مقابله کند.
صنایع نیمه رسانا یکی از مسائل کلیدی در جنگ تجاری و فناوری میان چین و آمریکا تلقی می شود. دولت بایدن در دوره چهارساله خود، از طریق تحریم و محدودیت های شدید مانع از ورود تراشه های حساس و پیشرفته به چین از مبدأ تایوان شده است.
انتهای پیام/