دوشنبه 2 شهریور 1405

وزارت امور خارجه روسیه اظهارات ماکرون را به عنوان مجموعه ای از «ادعاهای نادرست» توصیف کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اظهارات امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه را به عنوان «ترکیبی از نظرات نادرست» توصیف کرد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، بیان کرده است که روسیه به عنوان یک «تهدید» برای فرانسه و اروپا تلقی می شود و از این رو، ضرورت دارد که بحثی درباره احتمال استفاده از تسلیحات هسته ای فرانسه به منظور حفاظت از کل اتحادیه اروپا آغاز گردد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: اظهارات ماکرون یک مجموعه از نظرات نادرست است و نمی دانم آیا در آن سخنانی درست وجود دارد یا خیر.

او اضافه کرد: ماکرون باید از فرانسیس اولاند، رئیس جمهور پیشین، بپرسد که چه کسی مسئول عدم اجرای توافقات مینسک است. من این راز را “رفاقتی” می گویم، هرچند که شک دارم آن ها چنین رابطه ای داشته باشند. ممکن است او از اولاند بشنود که چه چیزی را به طور علنی در مقابل دوربین ها مطرح کرده است.

زاخارووا خاطرنشان کرد که آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین آلمان، نیز همین نکته را درباره توافقات مینسک در گذشته مطرح کرده بود.

زاخارووا گفت: آن ها به طور مشترک اعتراف کردند که تحت فشار قرار نگرفته و اذیت نشده اند. آن ها به روشنی اعلام کردند که در طول این هفت سال هیچ گونه قصدی برای تحقق توافقات ندارند، زیرا برنامه ای متفاوت را دنبال می کردند. این برنامه چیست؟ اجازه دهید اولاند در این زمینه به ماکرون توضیح دهد و در این صورت احتمالا ماکرون باید برای مردمش روشن کند که چرا آن ها را فریب داده است.

توافقنامه های مینسک شامل یک سری اقدامات عملیاتی بود که در سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ توسط روسیه، فرانسه، آلمان و اوکراین یک گروه چهارجانبه مشهور به فرمت نرماندی برای پایان دادن به منازعات مسلحانه بین مقامات اوکراین و منطقه جداشده دونباس بحث و مذاکره شد. روسیه به صورت مکرر اعلام کرده است که اوکراین به تعهدات خود طبق این توافق عمل نمی کند، از جمله عدم اعطای خودمختاری به دونباس. در فوریه ۲۰۲۳، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، ابراز داشت که هرگز قصد اجرای توافقات مینسک را نداشته که پیشتر مرکل و اولاند نیز این امر را بیان کرده بودند. مرکل و اولاند تأکید کردند که مذاکره درباره توافقات مینسک با روسیه یک تاکتیک به منظور خرید زمان برای تسلیح و آموزش ارتش اوکراین بوده و هیچ گونه نیت پایداری برای اجرای توافقنامه هایی که امضا کرده بودند، نداشتند.

انتظار روسیه برای تعیین نماینده ویژه اوکراین از سوی واشنگتن

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین ابراز امیدواری کرد که ایالات متحده نماینده ای ویژه برای حل و فصل مناقشه اوکراین تعیین نماید و پس از آن مسکو نیز تیم مذاکره کننده خود را تشکیل خواهد داد.

زاخارووا تصریح کرد: موضوع حل و فصل صلح آمیز، موضوعی پیچیده است و همانطور که به درستی اشاره کرده اید نیازمند بحث در مورد جزئیات در سطح کارشناسی است. ما همچنان منتظر هستیم تا دولت ایالات متحده یک نماینده رسمی برای آغاز فرایند مذاکرات تعیین کند تا او نیز تیمی از مذاکره کنندگان را ایجاد نماید. با این اقدام، ما قادر به همتای خود به عنوان نماینده روسیه خواهیم بود.

نشست اول کارگروه برای تاریخ ۱۹ اسفند برنامه ریزی گردیده است.

بهترین تضمین امنیتی برای اوکراین

زاخارووا بهترین تضمین امنیتی برای اوکراین را به وضعیت بی طرف، غیرمتعهد و عاری از تسلیحات هسته ای این کشور مرتبط دانست و اظهار داشت: این دقیقاً زمانی است که اوکراین می تواند امنیت خود را تضمین کند. در واقع، باید به ریشه های وجودی خود بازگردند که در بیانیه حاکمیت دولت در سال 1990 نیز ذکر شده است. ما از وضعیت بی طرف، عدم تعهد، عدم وجود تسلیحات هسته ای و طرد ایدئولوژی نازی صحبت می کنیم.

طرح کر استارمر درباره آتش بس در اوکراین

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در روز پنجشنبه اعلام کرد که طرح آتش بس در اوکراین که از سوی نخست وزیر بریتانیا، کر استارمر، مطرح شده، به طور رسمی به کسی تحویل داده نشده است.

زاخارووا افزود: این طرح به طور رسمی به کسی منتقل نشده و ما فقط از طریق رسانه ها از آن مطلع شده ایم. روسیه به خوبی می داند که اظهارات رهبران غربی درباره آتش بس موقت در اوکراین، تمایل آن ها به تجدید قوا برای ادامه جنگ با قدرتی نوین را پنهان می کند.

آخرین اخبار

تقسیم اموال متوفی میان وراث مشمول مالیات می شود؟ / جزئیات بخشامه جدید

به گزارش خبرآنلاین، سازمان امور مالیاتی کشور با صدور بخشنامه‌ای...

رکورد استقبال از «خانه‌ریز» در مردادماه؛ ۱۵ هزار خانه‌ریز در ۳ روز به فروش رسید

طرح سرمایه‌گذاری ملکی «خانه ریز» در مردادماه با استقبال...

مورینیو در شرایط خصوصی چه نکاتی را به وینیسیوس منتقل کرد؟

طبق گزارش‌های منتشر شده از منابع خبری اسپانیایی، ژوزه...

هواشناسی: کاهش دمای هوای تهران از فردا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

برنهام به کی‌یف در اولین سفر برون‌مرزی خود سفر کرد

به نقل از خبرآنلاین، دفتر نخست‌وزیری بریتانیا اعلام کرد...

تراشه‌ای که با کمک هوش مصنوعی می‌تواند حافظه آسیب‌دیدگان مغزی را تقویت کند

پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا موفق به توسعه یک...

قادری: خریداران خودروهای خارجی به خروج خودروهای فرسوده از چرخه مصرف مکلف شوند

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه خودروهای...

ماجرای حمایت ۲میلیونی از مادران و کودکان

گرانی سه باره قیمت پوشک طی یک سال، سرنخ...

آیا ساختار دولت دگرگون خواهد شد؟/ رئیس دفتر پزشکیان توضیحاتی ارائه داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن حاجی‌میرزایی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور...

قلب تپنده گلکسی S27 اولترا مشخص شد؛ قدرتی فراتر از تصور!

کوالکام با انتشار نخستین تیزر رسمی، نسل جدید تراشه‌های...

خبر مهم وزیر نفت از کشف میدان گازی جدید در کشور/درباره قیمت بنزین تصمیم نهایی نگرفتیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن پاک‌نژاد ، وزیر نفت...

برگزاری حراج شمش طلا ؛ فقط این افراد می توانند شرکت کنند

به گزارش خبرآنلاین، صنعتگران حوزه طلا تا ساعت ۲۴ دوشنبه...

سناتور آمریکایی: ضرورت خاتمه دادن به جنگ غیرقانونی با ایران

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سناتور دموکرات کریس ون هولن...

دیدار ولی‌عهد بحرین و رئیس سازمان اطلاعات نظامی پاکستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «سلمان بن حمد آل خلیفه»...

قیمت برنج ایرانی، قند و شکر اعلام شد؛ برنج قاچاق آمریکایی در تهران توزیع شده است؟

به گزارش خبرآنلاین،رضا کنگری با بیان اینکه کمبودی در...

دلایل افزایش نرخ دلار؛ راهکار چیست؟

یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر نقش افزایش تولید...

بهبود ۴۰ تا ۴۵ درصدی دقت در برآورد پارامترهای کیهانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی،...

یک نوع نادر دیابت به داروی هفتگی کاهش وزن بهتر از انسولین پاسخ می‌دهد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : داروهای...

تبلیغات متنی