آقایان این علائم سلامت را هرگز نباید نادیده بگیرند

آفتاب‌‌نیوز :

بدن در صورت مواجهه با مشکل تلاش می‌کند تا با ارائه برخی علائم و نشانه‌ها ما را از این مساله آگاه سازد. برخی علائم با توجه به میزان شدت یا ایجاد اختلال در زندگی روزانه جدی گرفته شده و بلافاصله برای بررسی شرایط به پزشک مراجعه می‌کنیم.

 اما برخی علائم و نشانه‌ها ممکن است کمتر مورد توجه قرار گرفته شوند، زیرا چندان مشکل آفرین به نظر نمی‌رسند، در شرایطی که ممکن است به بروز مساله‌ای جدی اشاره داشته باشند. در ادامه با برخی علائم که به ویژه مردان نباید آنها را نادیده بگیرند، بیشتر آشنا می‌شویم.

اختلال نعوظ

هیچ مردی دوست ندارد درباره اختلال نعوظ صحبت کرده یا حتی به آن فکر کند، اما مواجهه با این شرایط می‌تواند نشانه هشدار دهنده برای بیماری‌هایی بسیار جدی باشد. اگر در بازه سنی ۴۵ تا ۵۰ سال قرار دارید و با اختلال نعوظ مواجه هستید باید برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید، زیرا این ممکن است نشانه‌ای از فقدان جریان خون مناسب باشد که به بروز مشکل در اندام‌های دیگر بدن مانند قلب و مغز نیز اشاره دارد. اگر سیگار می‌کشید یا سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارید، اختلال نعوظ می‌تواند به عنوان نشانگری از یک حمله قلبی یا سکته مغزی طی ۱۰ سال آینده در نظر گرفته شود.

اختلال نعوظ یک عامل خطرآفرین اصلی برای بیماری قلبی عروقی است و حتی در صورت عدم وجود عوامل خطرآفرین دیگر باید مورد ارزیابی قرار بگیرد.

دشواری در بلع

دشواری در بلع (دیسفاژی) نشانه‌ای است که مردان هیچگاه نباید نادیده بگیرند. دشواری در بلع از علائم بازگشت اسید معده به مری است و همچنین می‌تواند به یک بیماری آلرژیک یا سرطان مری اشاره داشته باشد، از این رو، باید مورد ارزیابی قرار بگیرد. بازگشت اسید مزمن می‌تواند موجب تغییرات پیش سرطانی در مری شود که این شرایط به نام مری بارت (Barrett’s Esophagus) شناخته می‌شود. درمان بازگشت اسید معده ممکن است به پیشگیری از مری بارت و سرطان مری کمک کند.

کاهش وزن ناخواسته

اگر اضافه وزن دارید و به واسطه آغاز یک برنامه ورزشی و غذایی روند کاهش وزن را تجربه می‌کنید، مشکلی وجود ندارد. اما اگر با کاهش چشمگیر و ناخواسته وزن مواجه هستید، برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید. کاهش وزن ناخواسته می‌تواند به بروز مشکلی جدی اشاره داشته باشد. پزشک یک سری از آزمایش‌ها را برای تشخیص دلیل کاهش وزن تجویز خواهد کرد.

تغییر در اجابت مزاج

تغییرات در وضعیت مدفوع می‌تواند نشانه‌ای از سرطان روده بزرگ باشد. نازک شدن مدفوع و خونریزی مقعدی نشانه‌هایی هستند که باید مورد توجه قرار گرفته و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کرد. البته نباید دچار نگرانی و هراس شوید، زیرا خونریزی می‌تواند به دلیل هموروئید یا یک شقاق مقعد نیز شکل گرفته باشد، اما بررسی دقیق شرایط اهمیت دارد. اسهال یا یبوست که بیشتر از چند روز ادامه می‌یابد و احساس نیاز به دفع مدفوع که کاهش نمی‌یابد می‌توانند از نشانه‌های هشدار دهنده سرطان روده بزرگ باشند. جوانان نیز در محدوده امن قرار نداشته و موارد سرطان روده بزرگ بین بزرگسالان جوان نیز رو به افزایش است.

تغییر در خال‌ها

مردان نسبت به زنان احتمال بیشتری دارد به سرطان پوست، از جمله نوع مرگبار ملانوما، مبتلا شوند، زیرا احتمال کمتری دارد از محصولات ضد آفتاب استفاده کرده و همچنین به بروز تغییرات در خال‌های خود توجه کنند. مردان با پوست روشن در معرض خطر بیشتری قرار دارند. احتمال مرگ مردان از ملانوما دو برابر بیشتر از زنان است. برای پیشگیری از این شرایط استفاده از محصولات ضد آفتاب با SPF زیاد را مد نظر قرار داده، پوست خود را به طور منظم کنترل کرده و برای آزمایش بالینی پوست سالی یک بار به متخصص پوست مراجعه کنید. همچنین، به تغییراتی که از نظر رنگ و اندازه در خال‌ها ایجاد می‌شود، توجه داشته باشد.

مشکلات خواب

اگر بیش از حد کم یا زیاد می‌خوابید یا در به خواب رفتن یا خواب باقی ماندن با مشکل مواجه هستید، برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید. مشکلات و اختلالات خواب می‌توانند نشانه‌ای مهم از بروز یک مشکل جدی باشند. این می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به افسردگی یا آپنه انسدادی خواب باشد. همچنین، مشکلات و اختلالات خواب می‌تواند خطر حمله قلبی، سکته مغزی، افزایش وزن، و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

افزایش وزن

افزایش وزن ناخواسته نشانه هشدار دهنده‌ای از بروز یک مشکل سلامت زمینه‌ای است. چربی شکم برای برخی مردان ممکن است نشانگری از مشکلات قلبی باشد. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که هرچه میزان چربی شکم یک مرد بیشتر باشد، خطر ابتلا به بیماری قلبی نیز افزایش می‌یابد. افزایش وزن می‌تواند نشانه از ابتلا به افسردگی یا استرس نیز باشد.

خارش مزمن

اگر با خارش مداوم پوست مواجه هستید این شرایط می‌تواند به واسطه دلیلی ساده مانند خشکی پوست یا درماتیت تماسی شکل گرفته یا به مساله‌ای جدی‌تر اشاره داشته باشد. خارش مزمن ممکن است نشانه‌ای از لنفوم، مولتیپل میلوما، یا حتی دیابت باشد و بر همین اساس، بررسی دقیق شرایط ارزشمند است. 

دشواری در دفع ادرار

اگر به طور مداوم با دشواری در دفع ادرار مواجه هستید، در ادرار خون یا مایع منی وجود دارد، یا اختلال نعوظ ناخواسته را تجربه می‌کنید، این شرایط می‌تواند به سرطان پروستات اشاره داشته باشد. برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید.

توده در بیضه

توده‌های بدون درد در بیضه‌ها شایع‌ترین نشانه سرطان بیضه است. از علائم دیگر می‌توان به احساس وزن اضافه در کیسه بیضه، تورم در بیضه (با و بدون درد)، و احساس درد در بیضه، کیسه بیضه یا کشاله ران اشاره کرد. زمان را از دست ندهید، زیرا با تشخیص به موقع، سرطان بیضه به راحتی درمان پذیر است.

کبودی بیش از حد

اگر بروز کبودی‌های مکرر را تجربه می‌کنید، به ویژه در مکان‌هایی که دلیلی برای کبودی وجود ندارد، برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید. کبودی غیرمعمول می‌تواند نشانه‌ای از لوسمی یا سرطان خون باشد. این یکی از نشانه‌های بالقوه سرطان است که مردان نباید نادیده بگیرند.

ویروس پاپیلومای انسانی

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) می‌تواند موجب سرطان آلت تناسلی و بروز زگیل‌های تناسلی شود. از جمله علائم این شرایط ظهور زگیل‌ها رو و اطراف پوست ناحیه تناسلی است. ۵۰ درصد مردان مبتلا به ویروس پاپیلومای انسانی حتی از این مساله آگاه نیستند که می‌تواند شریک جنسی آنها را نیز در معرض خطر قرار دهد.

بیماری زردی

بیماری زردی یا یرقان به واسطه زردی پوست و قسمت‌های سفید چشم و غشا‌های مخاطی شناخته می‌شود که این شرایط به واسطه سطوح بالای رنگدانه بیلی‌روبین در خون شکل می‌گیرد. یک کبد سالم بیلی‌روبین را متابولیز می‌کند تا سطوح آن در خون بیش از حد افزایش نیابد. دلایل مختلفی برای ابتلا به بیماری زردی وجود دارند، اما یکی از نگران کننده‌ترین آنها سرطان پانکراس است. 

فک درد

احساس درد و فشار در سینه ممکن است نشانه‌ای رایج برای بیماری قلبی باشد، اما احساس درد در فک و گردن، بی حسی دست، احساس غش، و تنگی نفس، به ویژه اگر علائم هنگام فعالیت شکل گرفته و در زمان استراحت بهبود یابند، نیز می‌تواند نشانه‌ای از بیماری قلبی یا حمله قلبی باشد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا