این سریال پس از سه سال وقفه، بار دیگر به روی آنتن آمد

سه سال پیش و در آستانه برگزاری چهلمین جشنواره فیلم فجر، موضوع حذف یک فیلم از میان آثار منتخب این رویداد به عنوان تیتر اصلی اخبار مطرح شد.

فیلم «مسیح پسر مریم» که توسط یک کارگردان جوان ساخته شده و با حمایت مالی سازمان اوج تولید گشته، کارت ویزیت این سازمان به شمار می رفت و انتظار می رفت به سادگی در جشنواره فجر معرفی گردد. اما پس از انتشار فهرست نهایی فیلم های راه یافته به جشنواره و غیبت این اثر، مدیران برنامه ریزی سازمان اوج تصمیم به برگزاری نشست خبری گرفتند و به صورت رسمی به انتقادات از سیاست های جشنواره فجر پاسخ داده و خواستار شفافیت شدند.

در این راستا، چهره های مشهوری چون بهروز افخمی، که نسخه ای از اثر را به عنوان یکی از اعضای هیات مشاهده کرده بودند، به نقد آن پرداخته و کیفیت فیلم را به چالش کشیدند. این حواشی باعث شد که فیلم در وضعیتی به نام شبه توقیف قرار بگیرد؛ وضعیتی که به مدت سه سال ادامه یافت و در نهایت این فیلم سینمایی به جای اکران، به صورت یک مینی سریال به نمایش درآمد.

«دختران کوچه غم»

سازمان اوج که در گذشته فرایند مشابهی را برای فیلم «روز بلوا» به کارگردانی بهروز شعیبی به کار بسته بود، این بار نیز با برنامه ریزی مناسب یکی از آثار سینمایی خود را در بستری مطلوب تر به نمایش گذاشته است و می توان پیش بینی کرد که مینی سریال تازه تولید شده نیز با استقبال خوبی مواجه خواهد شد. عنوان «دختران کوچه غم» برای نسخه سریالی فیلم «مسیح پسر مریم شده و پخش آن از این هفته آغاز گردیده است.

بر اساس آنچه در قسمت اول مینی سریال به تصویر کشیده شده، محور داستان بر روی طلبه ای به نام مسیح متمرکز است که به دلیل مسئله ای برای خواهرش، در شرایطی بحرانی قرار گرفته است. علی جعفرآبادی که برای نخستین بار در عرصه کارگردانی تجربه اندوزی می کند، در قسمت اول بیشتر بر معرفی شخصیت ها تمرکز کرده است.

«دختران کوچه غم» و روایت های مسیح

علاوه بر مسیح که شخصیت اصلی داستان را تشکیل می دهد، ما قدری با ثریا، خواهر او، آشنا می شویم که در گذشته خواننده معروفی در کاباره ها بوده و اکنون به خاطر اتهام قتل در زندان به سر می برد. آذر، دختر ثریا نیز کاراکتر کلیدی داستان است که بعد از سال ها به دایی اش مراجعه کرده و از مسیح درخواست کمک دارد تا مسئله مادرش را پیش از اجرای حکم اعدامش حل کند.

علاوه بر این سه شخصیت اصلی، چندین کاراکتر فرعی نیز در قسمت اول سریال قابل مشاهده اند که یکی از برجسته ترین آن ها کاراکتر «صدری» است، پدر مقتول و شاکی اصلی پرونده اعدام ثریا. سکانسی که در آن مسیح و آذر با صدری در محیط کازینو رو به رو می شوند، یکی از بخش های مهم و تأمل برانگیز قسمت اول است که گره های اساسی داستان را برای تنش های آینده فراهم می آورد.

سریال «دختران کوچه غم» در ایجاد فضایی مناسب برای نمایش سال های قبل از انقلاب تا حدی توفیق داشته و از لحاظ پختگی بازیگری نیز می توان امتیاز خوبی به آن اعطا کرد. امیر نوروزی که در اوان شهرت خود در سینما در برابر دوربین این اثر قرار گرفته، اکنون تجربه ای متفاوت را به کارنامه خود افزوده و در کنار او، بازیگرانی همچون بهرام ابراهیمی و پانته آ پناهی ها نیز حضوری فعال دارند.

این مینی سریال با پخش دو قسمت دیگر به اتمام خواهد رسید و در آن زمان این سوال مطرح خواهد شد که چرا باید چنین داستانی به مدت سه سال در توقیف باقی بماند و فرصت نمایش عمومی در میان آثار متعدد بدون محتوا سینما را از دست بدهد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا