ضرورت توجه ویژه به حل معضلات گردشگران خارجی

در مراسم اختتامیه نهمین دوره جشنواره بین المللی فجر صنایع دستی
بر اساس گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در شامگاه دوشنبه در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره بین المللی فجر صنایع دستی (سرو سیمین) به اهمیت بسزای میراث فرهنگی و صنایع دستی در ارتقای تمدن ایران اسلامی اشاره کرد و بیان داشت: ما به عنوان مسئولان و خدمتگزاران نظام بیش از آنکه بخواهیم صحبت کنیم، باید شنونده باشیم؛ امروز لازم است جوامع خود را بهتر بشناسیم و با ظرفیت ها، توانمندی ها و خلاقیت های تمامی اقشار آن آشنا شویم. ما کارگزاران نظام باید با شناخت دقیق تر از موانع و چالش های موجود، به انجام مسئولیت هایمان با کیفیت بهتری بپردازیم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به استعداد و توانمندی بالای زنان عفیف در ایران اسلامی به عنوان قشر مهم و تأثیرگذار اشاره کرد و گفت: امروز نیمی از جمعیت کشور ما را زنان تشکیل می دهند؛ حال این سؤال مطرح است که آیا ما به عنوان کارگزاران نظام نسبت به تمامی استعدادها و قابلیت های زنان ایران اسلامی آگاهی داریم؟
محسنی اژه ای بر ضرورت معرفی میراث فرهنگی و تمدنی غنی سرزمین ایران به جهانیان تأکید کرد و گفت: باید میراث فرهنگی و تمدنی چند هزار ساله ایران و یک میلیون اثر فرهنگی و باستانی این دیار را هرچه بیشتر به جامعه و نسل های آینده شناسانده و معرفی کنیم. لازم است در حفاظت و نگهداری از این میراث با ارزش، تلاش بیشتری داشته باشیم؛ باید اقداماتی انجام دهیم که نسل های بعدی به میراث داری ما افتخار کنند.
وی همچنین به تأثیر صنعت گردشگری و صنایع دستی در تقویت اقتصاد کشور اشاره کرد و تصریح نمود: امروزه مسئله اقتصاد و معیشت مردم در اولویت قرار دارد؛ گردشگری یکی از صنایعی است که نقش اساسی در تقویت بنیه اقتصادی کشور و ایجاد اشتغال پایدار دارد.
محسنی اژه ای یادآور شد: باید از امکانات صنعت گردشگری به گونه ای بهره برداری کنیم که منابع ارزی کشور افزایش یابد. البته باید بر این نکته تأکید کرد که ما نمی خواهیم صنعت گردشگری را به بهای آسیب دیدن ارزش های فرهنگی و دینی کشور و نفوذ فرهنگ بیگانه توسعه دهیم.
رونق گردشگری و صنایع دستی می تواند به ایجاد اشتغال پایدار منجر شود
قاضی القضات اظهار کرد: شکوفایی صنعت گردشگری و صنایع دستی می تواند به ایجاد اشتغال پایدار و در پی آن، کاهش ناهنجاری های اجتماعی کمک شایانی کند.
وی در ادامه ارزش بالای صنایع دستی در غنای فرهنگی و تمدنی ایران اسلامی را مورد توجه قرار داد و گفت: صنایع دستی مجموعه ای از هنر، استعداد، علم و حتی فضائل انسانی است؛ به طوری که شاید تعبیر صنایع دستی برای این هنر، تعبیری گم نام و تقلیل یافته باشد و باید برای آن نامی ارجمندتر کرد. هنرمندان این حوزه همچون مهندسان و ریاضی دانان، آثار هنری خود را به کمال می رسانند و من به وضوح مشاهده کرده ام که قالیبافان چگونه از فنون ریاضی جهت تکمیل آثار خود بهره می برند؛ من نیز در زمان کودکی با خواهرانم به قالی بافی پرداخته ام و به خوبی از هنرها و توانمندی های به کار رفته در این صنعت آگاه هستم.
اقتصاد صنایع دستی اقتصادی مردمی است
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: همواره بر این نکته تأکید داریم که اقتصاد باید مردمی باشد؛ و کدام اقتصادی مردمی تر از صنایع دستی وجود دارد. از سویی دیگر، راه اندازی هنرهای متنوع صنایع دستی نیاز به سرمایه کمی دارد. مهم تر از این ها، رونق صنایع دستی به تقویت بنیان خانواده نیز انجامیده و به این امر کمک می کند.
وی در ادامه به پتانسیل های بالای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره کرد و افزود: این وزارتخانه دارای ظرفیت های بالایی است که می توان از آن برای معرفی بهتر ایران اسلامی و مقابله با ایران هراسی استفاده کرد. زمانی که گردشگران بیشتری وارد خاک ایران شوند، این امر به نوبه خود، تبلیغات منفی دشمنان را در راستای ایران هراسی خنثی خواهد کرد.
محسنی اژه ای به پیشنهاداتی از طرف متولیان صنعت گردشگری و صنایع دستی برای شکل گیری جلسات هم اندیشی با مسئولان قوه قضاییه اشاره کرده و اظهار داشت: در قوه قضاییه آمادگی کامل داریم که با همکاری مسئولان و دست اندرکاران وزارتخانه مربوطه، در جهت رفع موانع و چالش های موجود در صنعت گردشگری و صنایع دستی کشور، گام های جدی تری برداریم. همچنین ما آمادگی خود را برای ارائه کمک های بیشتری به منظور حفاظت و حراست از میراث فرهنگی و تمدنی غنی کشور اعلام می کنیم.
ضرورت رفع مشکلات گردشگران خارجی
محسنی اژه ای به اهمیت حل مشکلاتی که ممکن است برای گردشگران خارجی در ایران به وجود آید، اشاره کرد و گفت: وقتی یک گردشگر خارجی وارد کشور می شود، ممکن است به دلیل ناآگاهی از قوانین و هنجارهای موجود، با مسائل حقوقی مواجه گردد؛ بنابراین ما این آمادگی را داریم که با همکاری وزارتخانه مربوطه، در راستای حل مشکلات حقوقی در این حوزه گام برداریم. البته در گام اولیه، نیاز است که مقدمات آشنایی گردشگران با قوانین و هنجارهای کشورمان فراهم گردد؛ در این راستا، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می تواند نقش مؤثری ایفا کند. از طرف دیگر، ما می توانیم برای تأمین و تحکیم امنیت گردشگران خارجی، اقدامات بیشتری نیز ترتیب دهیم.
رئیس قوه قضاییه همچنین گفت: مسئولان و متولیان صنایع دستی و صنعت گردشگری باید نمایندگانی را برای برگزاری نشست های مشترک با قوه قضاییه معرفی کنند تا در این جلسات، در جهت رفع مشکلات و موانع موجود در حوزه کار آن ها، اقدامات بیشتری انجام دهیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بارها تأکید کرده ایم که حل مشکلات اقتصادی کشور بدون مشارکت بخش خصوصی و مردمی، امکان پذیر نیست و قوه قضاییه نیز مسئولیت کمک به بخش خصوصی، رفع موانع تولید و مساعدت در راستای جهش تولید را بر عهده دارد و بر همین مبنا، هر گونه حمایتی را به فعالان صنایع دستی و صنعت گردشگری ارائه می دهد.