آشنایی با آثار کم تر شناخته شده آرشیو بنیاد مستضعفان و تبدیل یک ساختمان تاریخی به مرکز موزه

مدیرعامل گروه موزه های دفینه (بنیاد مستضعفان) اعلام کرد که یک پلاک تاریخی در تهران به موزه ای اختصاصی برای سفالینه ها تبدیل خواهد شد و همچنین از رونمایی مجموعه ای از آثار ارزشمند از مخازن موزه های بنیاد مستضعفان، از جمله خودروهای کلاسیک، ساعت های قدیمی و ابزارهای شکار با تاریخی بالغ بر ۵۰۰۰ سال به طور خاص و همزمان با نزدیک شدن به نوروز خبر داد.

حمیدرضا سلیمانی از آغاز به کار دو موزه جدید (تار و پود در یزد و شکار در رامسر) سخن گفت و افزود: موزه تار و پود در یزد که به تازگی افتتاح شده و با استقبال قابل توجهی روبرو شده، نه تنها مکانی زیبا، بلکه محلی برای جذب علاقه مندان و پژوهشگران حوزه فرش نیز به شمار می رود. در این موزه، برای نخستین بار دستگاه های بافت قالی به صورت یک مجموعه بازسازی و معرفی شده اند. همچنین برگزاری یک سمینار علمی با محوریت موزه تار و پود یزد نیز در برنامه قرار دارد که اولین نشست آن پیش از مراسم افتتاح برگزار شد.

مدیرعامل گروه موزه های دفینه (بنیاد مستضعفان) در خصوص رونمایی از ۷۰ خودروی کلاسیک در موزه خودروهای تاریخی این گروه، توضیح داد: از بین ۱۵۰ خودرویی که در مخازن موزه خودروهای تاریخی ترمیم شده اند، ۷۰ خودرو پس از مرمت و بازسازی، برای نخستین بار به معرض نمایش گذاشته خواهند شد.

سلیمانی درباره نمایش آثار به مناسبت فرارسیدن سال نو تصریح کرد: تعدادی از آثار متناسب با موضوع خاص از مخازن خارج و به نمایش در خواهند آمد؛ به عنوان مثال، ساعت های قدیمی با تاریخی بین ۷۰ تا ۸۰ سال برای نخستین بار در موزه زمان به نمایش در خواهد آمد. همچنین تندیس هایی از سفالینه ها نیز برای اولین بار در موزه دفینه و آثار نقاشی از هنرمندان معتبر که تاکنون به نمایش عمومی درنیامده اند، در گالری دفینه (واقع در تهران) در معرض دید عموم قرار خواهند گرفت.

وی همچنین افزود: در موزه شکار، برخی ابزارهای شکار با قدمتی نزدیک به ۵۰۰۰ سال، به همراه تپانچه ها، کلنگ ها و کمان های قدیمی بعد از عید فطر برای کامل سازی مجموعه به موزه شکار (در رامسر) افزوده خواهند شد.

مدیرعامل گروه موزه های دفینه (بنیاد مستضعفان) همچنین از انتقال یکی از پلاک های تاریخی متعلق به بنیاد مستضعفان در خیابان لاله تهران به موزه ای خبر داد و گفت: این خانه که متعلق به دوره پهلوی اول است، به موزه ای ویژه برای سفالینه های ایران تبدیل خواهد شد و تلاش می شود که این موزه در سال آینده افتتاح گردد.

سلیمانی درباره احتمال افزایش قیمت بلیت موزه های بنیاد مستضعفان اظهار داشت: در حال حاضر برنامه ای برای افزایش قیمت بلیت وجود ندارد و امیدواریم که این وضعیت تغییر نکند. ما در تلاشیم تا بازدید از موزه ها، به ویژه برای گروه های دانش آموزی و دانشجویی، ساده تر شود و بلیت های نیم بها برای این گروه ها در نظر گرفته شده است.

وی همچنین به افزایش ساعت کاری موزه های بنیاد مستضعفان (دفینه) به ویژه در ماه رمضان و پس از افطار اشاره کرد و گفت: ساعت کاری موزه ها در شش ماه اول و دوم سال متفاوت است. در ایام نوروز، این موزه ها معمولاً از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۶ بعدازظهر آماده پذیرایی از بازدیدکنندگان هستند.

مدیرعامل گروه موزه های دفینه (بنیاد مستضعفان) همچنین از موزه داران این گروه که با وجود آلودگی هوا، موزه ها را همچنان باز نگه داشتند، تشکر کرد و افزود: در زمان هایی که سایر مراکز به خاطر آلودگی هوا تعطیل بودند، موزه های دفینه به عنوان مکانی برای آرامش مردم، گشوده بودند.

وی در مورد همکاری موزه های بنیاد مستضعفان با موزه های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: ما دارای تعامل مثبت و سازنده ای هستیم؛ جلسات مشترکی برگزار کرده و هماهنگی های لازم را انجام می دهیم، چرا که هردو مجموعه متعهد به حفظ و صیانت از میراث غنی ایران اسلامی هستند.

سلیمانی در ادامه به تعداد بازدیدکنندگان موزه های بنیاد مستضعفان از جمله پردیس موزه ای دفینه، موزه زمان، موزه هنر ایران (کاخ مرمر)، موزه خودروهای تاریخی ایران، موزه نور و روشنایی یزد، موزه ملی هنرهای اصفهان و پردیس موزه ای رامسر (کاخ رامسر، موزه شکار) اشاره کرد و گفت: در طول یک سال گذشته، تعداد بازدیدکنندگان این مجموعه ها به بیش از ۵۰۰ هزار نفر رسیده که بخش قابل توجهی از آن ها در شش ماه نخست سال بازدید کردند. برخی از موزه های بنیاد مستضعفان مانند رامسر دارای مراجعه کنندگان زیادی هستند و موزه تار و پود یزد که به تازگی افتتاح شده، با استقبال بی نظیری از سوی بازدیدکنندگان از شهرها و استان های همجوار مواجه شده است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا