لزوم بهینه‌سازی مصرف گاز توسط تمامی کاربران کشور

مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور با توجه به کاهش قابل توجه دما در هفته آینده از تمامی مصرف‌کنندگان، به‌خصوص از ساکنان استان‌های شمالی، شمال مرکز و شمال شرق درخواست کرده است تا اقدامات لازم برای صرفه‌جویی در مصرف گاز را انجام دهند.

، مسلم رحمانی با اشاره به حداکثر تولید و پالایش گاز در کشور، گفت: در روزهای اخیر رکوردهای فوق‌العاده‌ای در این حوزه به ثبت رسیده و فرآوری بیش از ۸۵۵ میلیون مترمکعب و در بعضی روزها حتی بیش از ۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه گازرسانی تزریق شده است.

وی همچنین به ثبت دماهای زیر صفر در ۲۰ استان اشاره کرده و افزود: این وضعیت منجر به افزایش مصرف در بخش خانواده‌ها، تجارت و صنایع جزء شده است و مصرف روزانه گاز در این نواحی به ۶۰۰ میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، افزایش بیش از ۱۲۰ میلیون مترمکعبی را نشان می‌دهد. حدود ۷۰ درصد از مصرف گاز مربوط به این بخش‌هاست که شامل افزایشی ۲۵ تا ۲۶ درصدی است.

مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور تاکید کرد که افزایش مصرف در این بخش و ثابت بودن تولید گاز، چالش‌هایی را برای گازرسانی به سایر بخش‌ها ایجاد می‌کند و گفت: حجم گازی که باید به صنایع عمده و شهرک‌های صنعتی و نیروگاه‌ها ارائه شود، به دلیل افزایش مصرف در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء کاهش خواهد یافت.

رحمانی ادامه داد: نیروگاه‌ها از ترکیب گاز و سوخت‌های مایع به‌عنوان سوخت لازم استفاده می‌کنند و می‌توانند از سوخت‌های جایگزین، از جمله نفت‌کوره و نفت‌گاز (گازوئیل) بهره‌برداری کنند. از ابتدای سال جاری، سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: در صورتی که مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء از ۵۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رود، سهم گاز در سبد سوخت نیروگاه‌ها کاهش خواهد یافت و آنها ناچار به استفاده از سوخت مایع جایگزین خواهند بود.

احتمال کاهش گازرسانی به نیروگاه‌ها

مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور بیان داشت که سرما امسال یک ماه زودتر شروع شده است و میانگین دما نسبت به سال گذشته حدود ۴ تا ۶ درجه کاهش یافته است. به ازای هر یک درجه کاهش دما، تقریباً ۲۵ میلیون مترمکعب مصرف گاز خانگی افزایش می‌یابد که معادل تولید گاز یک فاز از پارس جنوبی است.

رحمانی ادامه داد: وزارتخانه‌های نفت و نیرو تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا برق و گاز به‌طور پایدار تأمین شود؛ در حال حاضر، تنها راه برطرف کردن ناترازی گاز، صرفه‌جویی در تمامی بخش‌های کشور است.

وی تاکید کرد که هدف شرکت ملی گاز قطع نشدن تأمین گاز به منازل و مراکز تجاری است و پیش‌بینی می‌شود که دما در هفته آینده به شدت پایین بیاید و مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء به بالای ۶۸۰ میلیون مترمکعب در روز برسد؛ به همین دلیل، گازرسانی به نیروگاه‌ها که در حال حاضر ۱۲۰ میلیون مترمکعب بوده، به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت. نیروگاه‌ها روزانه به ۲۳۰ تا ۲۴۰ میلیون مترمکعب سوخت معادل گاز نیاز دارند.

صرفه‌جویی محدود به بخش خانگی نیست

مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور بر این نکته تاکید کرد که صرفه‌جویی تنها به بخش خانگی اختصاص ندارد، بلکه بخش‌هایی مانند کشاورزی نیز قادرند با استفاده از اقداماتی ساده در گلخانه‌ها، نظیر تنظیم مشعل‌ها و برطرف کردن مشکلات پوشش گلخانه، بین ۲۰ تا ۲۵ درصد از مصرف خود را کاهش دهند. همچنین، در شهرک‌های صنعتی و برخی صنایع کوچک مصارف غیرمتعارف مشاهده شده است و ضروریست که اقدامات لازم به سرعت انجام گیرد تا از وقوع قطعی گاز جلوگیری شود.

رحمانی همچنین اشاره کرد که در دو ماه گذشته، وضعیت تأمین گاز به بخش‌های مختلف اطلاع‌رسانی شده و به دستگاه‌هایی که از الگوهای مصرف فراتر رفته‌اند، از جمله باغ‌ویلاها، استخرهای روباز و گرمایش‌های محیطی در مکان‌های تجاری و تفریحی هشدار داده شده است. میزان هدررفت گاز در برخی بخش‌ها از میزان مصرف گاز در بسیاری از بخش‌ها بیشتر است.

وی از تمامی مصرف‌کنندگان و نهادهای اجرایی مختلف مردم درخواست همکاری کرد و گفت که از شب گذشته، ما شاهد کاهش فشار گاز در شمال غرب کشور، در انتهای شبکه استان اردبیل بوده‌ایم؛ همچنین فشار گاز در استان‌های نیمه شمال شرقی، به‌ویژه خراسان جنوبی و خراسان رضوی کاهش یافته است. بر این اساس، ضروری است که همه استان‌ها، به‌خصوص استان‌های نیمه شمالی، شمال مرکز و شمال شرق، تلاش بیشتری برای صرفه‌جویی در مصرف گاز داشته باشند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا