طلای دنیا به سوی بزرگترین کاهش هفتگی خود می شتابد

در آغاز معاملات امروز، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با کاهشی معادل ۰.۴ درصد، به ۲۸۶۴ دلار و ۳۳ سنت رسید. قیمت اونس طلا پس از هشت هفته متوالی از افزایش، از ابتدای هفته جاری با کاهشی معادل ۲.۵ درصد مواجه شده است. با این وجود، در ماه فوریه، نرخ ها ۲.۲ درصد افزایش را تجربه کرده اند. بهای هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا نیز با کاهشی معادل ۰.۷ درصد به ۲۸۷۵ دلار رسید.
شاخص دلار آمریکا از آغاز هفته جاری تا به حال، ۰.۷ درصد افزایش یافته و این امر موجب گران تر شدن طلا برای خریداران خارجی که از دلار استفاده می کنند، شده است.
«ییپ جان رانگ»، استراتژیست بازار در شرکت آی جی، اظهار داشت که در حالی که طلا به عنوان یک دارایی ایمن به حساب می آید، عدم قطعیت در زمینه تجارت ممکن است به ادامه فعالیت های سودآوری در شرایط تقویت دلار آمریکا منجر شود.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، روز پنج شنبه اعلام کرد که تعرفه های پیشنهادی وی به میزان ۲۵ درصد بر کالاهای مکزیکی و کانادایی به همراه تعرفه ۱۰ درصدی اضافی بر واردات چین از چهارم مارس به اجرا خواهد درآمد، زیرا همچنان مواد مخدر قاچاق از این کشورها به آمریکا ارسال می شود.
طلا به عنوان یک محافظ در برابر ریسک های سیاسی و نوسانات تورمی مورد توجه است، اما افزایش نرخ های بهره می تواند جذابیت دارایی های بدون درآمد نظیر طلا را کاهش دهد.
در حال حاضر، سرمایه گذاران در انتظار انتشار داده های مربوط به هزینه های مصرف شخصی (PCE) آمریکا هستند. این شاخص که از سوی فدرال رزرو به عنوان معیاری کلیدی برای ارزیابی وضعیت تورم تلقی می شود، امروز منتشر می شود تا رهنمودهای بیشتری درباره چشم انداز اقتصادی ایالات متحده ارائه دهد.
«ییپ جان رانگ» تصریح کرد که به نظر نمی رسد قیمت گذاری نرخ دچار تغییر چشمگیری شود، چرا که چندین مولفه در شاخص قیمت مصرف کننده و شاخص قیمت تولیدکننده نشان می دهد که تورم هزینه های مصرف شخصی ممکن است تحت کنترل باقی بماند و از این رو، انتظارات نرخ چندان تحت تأثیر قرار نگیرد.
بر اساس گزارش های رویترز، «پاتریک هارکر»، رئیس بانک فدرال رزرو فیلادلفیا، روز پنج شنبه از ادامه سیاست حفظ هزینه های استقراض کوتاه مدت آمریکا در حدود ۴.۲۵ تا ۴.۵ درصد حمایت کرد.
در بازار سایر فلزات گرانبها، قیمت هر اونس نقره با ۰.۲ درصد کاهش به ۳۱ دلار و ۱۹ سنت رسید، در حالی که هر اونس پلاتین نیز با ۰.۱ درصد کاهش به ۹۴۸ دلار و پنج سنت رسید و هر اونس پالادیوم به اندازه ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۹۱۷ دلار و ۴۶ سنت رسید. هر سه فلز از ابتدای ماه جاری میلادی تاکنون، کاهش قیمتی را تجربه کرده اند.