هدف از برگزاری جشنواره های کشاورزی، نمایش قابلیت ها و جلب توجه گردشگران می باشد

لرستان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان اظهار داشت: هدف اصلی از برگزاری جشنواره ها و رویدادهای کشاورزی، ابتدا معرفی ظرفیت ها و سپس جلب توجه گردشگران است.
عطا حسن پور در گفتگو با تصریح کرد: در حوزه گردشگری، میزهای ویژه ای به نام میز تخصصی گردشگری در دسترس قرار دارد و به هر استان تعدادی از این میزها در وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تخصیص یافته است.
وی افزود: یکی از این میزها، میز تخصصی گردشگری کشاورزی است که به آن اگری توریسم نیز اطلاق می شود؛ این میز به استان هایی اختصاص داده می شود که در زمینه کشاورزی و گردشگری دارای اشتراکات جدی هستند و سالانه جشنواره های متعددی در این حوزه برگزار می کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان ادامه داد: ما نیز با توجه به برگزاری جشنواره هایی همچون جشنواره انار در فصل پاییز در منطقه زیر تنگ سیاب که به عنوان پایلوت این جشنواره شناخته می شود، درخواست برای تأسیس میز گردشگری کشاورزی را ارائه کرده ایم.
او اظهار داشت: وزارت میراث فرهنگی همچنین در خصوص گردشگری، تقویمی را طراحی کرده است که شامل مناسبت ها و رویدادهای گردشگری تمام استان ها می باشد و اگر رویدادی در این تقویم به ثبت نرسد، به معنای این است که آن رویداد به طور رسمی شناخته نشده است؛ به همین دلیل در سال ۱۴۰۱ جشنواره انار در زیر تنگ سیاب به عنوان رویدادی رسمی در تقویم میراث فرهنگی درج گردید.
حسن پور بیان کرد: این جشنواره با همکاری اداره جهاد کشاورزی سازمان دهی می شود و به چند دلیل، منطقه سیاب را برای برگزاری این جشنواره کرده ایم؛ اول این که بزرگ ترین انارستان غرب کشور در این منطقه قرار دارد، که شامل روستای سیاب و بخش کوهنانی می باشد.
وی افزود: همچنین در کاوش های باستان شناسی انجام شده در منطقه زیر تنگ سیاب، آثار گچ بری هایی متعلق به دوران ساسانی با طراحی انار به دست آمده است؛ به این ترتیب، شواهد تاریخی نشان می دهد که از حدود ۱۸۰۰ سال پیش، به دلیل شرایط مطلوب آب وهوایی، خاک حاصلخیز، منابع آبی و رطوبت، کشت انار در این ناحیه رواج داشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان خاطرنشان کرد: مساحت باغات انار در بخش کوهنانی به ۱۵۰۰ هکتار می رسد که این موضوع بی نظیر است و در سطح غرب کشور بی همتا محسوب می شود.
حسن پور یادآور شد: در کنار جشنواره انار، جشنواره سیب در بروجرد، جشنواره گردو در کهمان، جشنواره زردآلو در مروک دورود و برای نخستین بار نیز جشنواره انجیر در پل دختر را برگزار کرده ایم که با بازخورد خوبی مواجه شد.
وی عنوان کرد: جشنواره های کشاورزی در لرستان که به عنوان پایلوت گردشگری کشاورزی شناخته می شوند، هر ساله به اجرا در می آیند و هدف اصلی این رویدادها شکرگزاری برای حضور این محصولات در پایان فصل برداشت است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان تأکید کرد: بخش مهمی از گردشگری وابسته به تبلیغات است؛ به عنوان مثال در منطقه سیاب به طور خاص تبلیغاتی انجام شد که موجب جذب گردشگران و تورهای مختلف به این ناحیه گردید و این امر تأثیرات قابل توجهی بر اقتصاد منطقه، بهبود وضعیت معیشتی مردم و فعال سازی چرخه اقتصاد گردشگری در استان داشته است.
حسن پور در پایان گفت: هدف ما از برگزاری رویدادها و جشنواره ها، در ابتدا معرفی ظرفیت های منطقه و در مرحله بعدی جلب نظر گردشگران است تا بدین شکل رونق اقتصادی منطقه تحقق یابد.