کاهش سطح یک ویتامین حیاتی در ۷۵ درصد از جمعیت ایران

“`html
دکتر علیرضا رئیسی در خصوص آخرین وضعیت توزیع مجدد شیر در مدارس بیان کرد: تحقیقات نشان میدهد که مصرف لبنیات در کشور نسبتاً پایین است. موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در اولویت وزارت بهداشت قرار گرفته و برنامههای مد نظر برای توزیع شیر در مدارس ارائه گردیده است. به تازگی، رئیسجمهور دستوری در رابطه با توزیع شیر در مدارس صادر کرده است و ما امیدواریم که این موضوع به زودی به مرحله اجرایی برسد.
نسبت کمبود ویتامین D به کمبود کلسیم
وی با اشاره به این نکته که حدود ۷۵ درصد از ایرانیان از کمبود ویتامین D رنج میبرند، اظهار کرد: به رغم اینکه میزان مصرف لبنیات در کشور پایین است و این محصولات به عنوان منبع اصلی کلسیم شناخته میشوند، اما کمبود ویتامین D به مراتب بیشتر از کمبود کلسیم است. ضرورت توجه به مشکل کمبود ویتامین D باید در اولویت قرار گیرد و اقداماتی برای رفع آن انجام شود. نتایج بررسیها حاکی از آن است که ۷۵ درصد از جمعیت ایران با کمبود ویتامین D مواجه هستند.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر این که نور خورشید به عنوان منبع اصلی ویتامین D محسوب میشود، تصریح کرد: به علت شیوه زندگی مدرن، افزایش آپارتماننشینی و کارمندی، معمولاً کمبود ویتامین D در جامعه وجود دارد و لازم است که این کمبود با استفاده از مکملها جبران گردد. مکملهای مختلفی برای ویتامین D در دسترس است؛ برای نمونه، یک قرص ۵۰هزار واحدی ویتامین D میتواند به مدت یک ماه کافی باشد.
ضرورت توجه به سالمندان برای پیشگیری از هزینههای نظام سلامت
وی در ادامه درباره اهمیت شناسایی افراد مبتلا به کمبود ویتامین D گفت: وزارت بهداشت توصیه میکند که افراد مبتلا به این کمبود، به ویژه سالمندان، شناسایی شوند. با توجه به روند رو به رشد سالمندی در کشور، مشکلاتی همچون «کمبود تراکم استخوان» و «پوکی استخوان» ممکن است به وفور دیده شوند و بار اقتصادی سنگینی بر سیستم سلامت تحمیل کنند. از آنجایی که این پدیدهها در حال گسترش هستند، تمرکز بر روی گروه سالمندان بسیار مهم است. به همین خاطر، اداره «سالمندی» در معاونت بهداشتی وزارت بهداشت به ارائه خدمات لازم به این گروه میپردازد.
چالشی به نام مالیات کالاهای آسیبرسان
رئیسی در پاسخ به سؤال «آیا میتوان مالیات محصولات آسیبرسان به سلامت را برای حمایت از محصولات سالم مثل یارانههای لبنی در نظر گرفت؟» مطرح کرد: وزارت بهداشت هر ساله فهرستی از عوارض و مالیات محصولات مضر را تهیه کرده و به دولت ارائه میدهد. دولت بر پایه این فهرست، مالیات مربوط به این محصولات را اعمال میکند. اما برگرداندن مالیات محصولات آسیبرسان به وزارت بهداشت و استفاده از این منابع، موضوعی است که موجب چالشهایی شده است.
وضعیت نامناسب توزیع یارانهها
معاون بهداشت وزیر بهداشت در خصوص برنامههای حوزه تغذیه و حمایتهای تغذیهای از اقشار کمدرآمد و مبتلا به سوء تغذیه توضیحات بیشتری ارائه داد: در زمانی که بحثهای مربوط به تغذیه مطرح میشود، مولفههایی مانند «توانمندسازی و آگاهیبخشی به مردم»، «تمرکز بر مدارس بهمنظور آموزش» و «توجه به هدفمندی یارانهها برای قشرهای پایین جامعه» باید مورد توجه قرار گیرد. به نظر میرسد در زمینه توزیع هدفمند یارانهها به خوبی عمل نمیشود، زیرا با منابع موجود میتوان بسیاری از کمبودها را جبران کرد. نیاز به عزم جدی برای تقسیمبندی درست هدفمندی یارانهها وجود دارد.
“`