۸ درصد از کودکان در ایران با مشکل سوءتغذیه مواجه‌اند

علیرضا رئیسی؛ معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد وضعیت سوءتغذیه در کودکان گفت: تقریباً ۸ درصد از کودکان زیر ۱۲ سال با مشکل سوءتغذیه مواجه هستند و اکثر این کودکان در مناطق کمتر برخوردار کشور سکونت دارند.

وی بیان کرد: سوءتغذیه به دو عامل کلیدی وابسته است. اولین عامل، شیوه زندگی و نوع مواد غذایی است که خانواده‌ها انتخاب می‌کنند و دومین عامل، توان اقتصادی مردم برای دسترسی به سبد غذایی سالم است. وزارت بهداشت مسئول آموزش شیوه‌های زندگی سالم است، در حالی که قدرت اقتصادی افراد جامعه به وضعیت مالی آن‌ها مرتبط می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به کاهش مصرف مواد غذایی اساسی در کشور اظهار داشت: میزان مصرف استاندارد گوشت قرمز باید به ۷۵ گرم در روز برسد، اما این رقم در حال حاضر به ۳۵ گرم کاهش یافته است. همچنین، مصرف متعارف لبنیات که باید روزانه۲ تا ۳ واحد باشد، اکنون به حدود یک واحد کاهش یافته است.

وی در خصوص تلاش‌ها برای مقابله با سوءتغذیه بیان کرد: پیشنهاداتی به وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت رفاه ارائه گشته است. در همکاری با وزارت رفاه، سبد‌های غذایی برای کودکان ساکن در مناطق محروم تهیه و توزیع می‌شود. موسساتی همچون بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی نیز در این عرصه کمک‌هایی را ارائه داده‌اند. همچنین، اجرای طرح توزیع شیر رایگان در مدارس با همکاری وزارت آموزش‌وپرورش در حال اجراست.

رئیسی تصریح کرد: در حال حاضر، پول‌های قابل توجهی در قالب هدفمندی یارانه‌ها در سطح کشور توزیع می‌شود. اگر این منابع به‌صورت واقعی و هدفمند به مناطق محروم و افراد نیازمند اختصاص یابد، به عقیده من می‌توان به حل مشکل سوءتغذیه کمک کرد. با این حال، توزیع نادرست این منابع همچنان به تداوم سوءتغذیه در کشور دامن می‌زند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا