دلایل بروز کمردرد چه مواردی هستند؟

امیر حسین حقیر در مورد دلایل و نشانه های هشداردهنده کمردرد توضیحاتی ارائه داد و گفت: کمردرد می تواند ناشی از عوامل متعددی باشد که شایع ترین آن شامل کشیدگی عضلات و تاندون ها یا به عبارتی strain و sprain است؛ به این معنا که عدم رعایت وضعیت صحیح ستون فقرات و خم شدن های مکرر موجب جراحت به عضلات و تاندون ها می شود و این آسیب منجر به درد در ناحیه کمر می گردد که با جابجایی بدتر می شود. در این شرایط، انجام درمان های ساده و محدودیت فعالیت های موقت به همراه پرهیز از قوز کردن و ورزش منظم روزانه به بهبود منجر می شود.
او همچنین بیان کرد که اکثر موارد کمردرد با یک دوره درمانی ۴ تا ۶ هفته ای بهبود می یابند و نیازی به بررسی های تصویربرداری ندارند. تنها در صورتی که پس از این مدت درد کمر ادامه داشته باشد، فرد باید به پزشک مراجعه کند. علاوه بر این، چنانچه کمردرد با محدودیت در فعالیت و استفاده از مسکن بهبود نیابد و به تدریج شدت بگیرد، لازم است که به آن توجه ویژه ای شود.
حقیر در رابطه با نشانه های هشدار دهنده کمردرد گفت: یکی از مهم ترین نشانه ها، وجود تروما یا آسیب شدید است. اگر فردی به دلیل یک حادثه یا سقوط شدید، یا تصادف خودرویی دچار کمردرد شود، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند زیرا این وضعیت ممکن است به معنای شکستگی یا آسیب جدی به ستون فقرات باشد، به ویژه در افراد مسن یا کسانی که با مشکل پوکی استخوان دست و پنجه نرم می کنند.
به گزارش وزارت بهداشت، این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: نشانه هایی نظیر ضعف، بی حسی یا احساس گزگز در پاها و یا از دست دادن حس در اندام های تحتانی می تواند نشان دهنده فشار بر اعصاب یا نخاع باشد. همچنین چنانچه فردی با مشکلاتی در کنترل مثانه یا روده مواجه شود، این موارد لازم است به صورت جدی در نظر گرفته شده و نیاز به ارزیابی فوری دارند. در برخی موارد نیز، وجود سرطان در ناحیه ای دیگر که به ستون فقرات، به ویژه ناحیه پشتی، گسترش یافته سبب فشار بر نخاع و در نتیجه ضعف در اندام تحتانی می شود؛ بدین ترتیب، ظهور ضعف در اندام ها و پاها باید به صورت جدی مورد بررسی قرار گیرد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین اعلام کرد که کمردرد ممکن است رابطه ای با سایر بیماری ها داشته باشد. به عنوان مثال، اگر کمردرد با کاهش وزن غیرقابل توجیه (به معنای کاهش وزن بیش از یک کیلوگرم در ماه) همراه باشد، این مورد می تواند به عنوان یک علامت هشدار در نظر گرفته شود و باید در نظر گرفته شود؛ یا فردی که سابقه بیماری سرطان داشته و اکنون مبتلا به کمردرد می شود، این علائم می تواند دلیلی بر متاستاز یا انتشار سرطان به ستون فقرات باشند. به عنوان نمونه، فردی که سابقه سرطان پستان دارد و به دلیل درد کمر مراجعه می کند، باید به طور دقیق تحت بررسی قرار گیرد و در این مواقع تصویربرداری و ارزیابی فوری ضروری است.