مفاهیم نادرست درباره نمک های دریایی و نمک ید دار

صادق زندی، کارشناس تغذیه، اظهار داشت که نمک یکی از عناصر اساسی در فرآیند متابولیسم مواد غذایی در بدن، انتقال سیگنال های عصبی و عملکرد درست عضلات محسوب می شود، اما در عین حال مصرف آن در مرز سلامت و بیماری جای دارد.
 
وی تصریح کرد: طبق استانداردهای سازمان جهانی بهداشت، میزان کمینه مصرف نمک دو گرم و حداکثر آن پنج گرم در روز تعیین شده است. در حال حاضر، افراد ایران به طور میانگین دو برابر استاندارد جهانی نمک مصرف می کنند و روزانه حدود ۱۰ گرم از این ماده در رژیم غذایی خود دارند.
 
زندی خاطر نشان کرد: با توجه به سطح بالای مصرف نمک در جامعه، باورهای نادرستی در مورد نمک های دریایی و یددار نیز رایج شده است. برخی بر مبنای اطلاعات نادرست، بر این اعتقادند که مصرف نمک دریا به دلیل محتوی کلسیم و منیزیم آن، منجر به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان و تقویت سیستم ایمنی می شود.
 
زندی ادامه داد: عده ای دیگر به اشتباه بر این باورند که نمک دریا هیچ گونه مضراتی برای سلامت قلب ندارد و در واقع به بهبود عملکرد قلب و عروق و کنترل فشار خون کمک می کند. همچنین باورهای نادرستی در مورد نمک یددار وجود دارد که بیان می کند ید به عنوان یک عنصر شیمیایی در نمک های تصفیه شده می تواند موجب بروز سرطان و کمبود ویتامین D یا حتی سقط جنین شود.
 
این کارشناس تغذیه تأکید کرد: برخی افراد به دلیل عدم آگاهی کافی، تصور می کنند که نمک دریا می تواند مانع از بروز سکته مغزی شود، همچنین بر این باورند که این نوع نمک می تواند کک و مک های صورت را از بین ببرد، خاصیت ضد التهابی دارد و در پیشگیری از بیماری ها مؤثر است.
 
باورهای صحیح درباره نمک دریا و یددار
 
بنابر اظهارات وی، باورهای صحیح در خصوص نمک دریا به ما می گوید که این نوع نمک برای مصرف خوراکی مناسب نبوده و حتی برای خیساندن برنج نیز توصیه نمی شود و همواره باید از نمک یددار تصفیه شده استفاده نمود.
 
زندی افزود: نمک دریا علاوه بر عدم وجود ید، به دلیل وجود ناخالصی ها و آلودگی ها برای استفاده خوراکی مناسب نیست و تمام اعضای خانواده، چه بزرگسال و چه کودک، باید از نمک تصفیه شده یددار بهره مند شوند؛ در عین حال، مصرف زیاد نمک یددار نیز ممکن است به افزایش فشار خون منجر شود.
 
این کارشناس تغذیه یادآور شد: نیاز به مصرف نمک به میزان اندک در برنامه غذایی ما امری ضروری است، اما ما به میزان ۱۰ تا ۲۰ برابر نیاز واقعی بدن، نمک مصرف می کنیم.
 
زندی خاطر نشان کرد: تقریباً سه چهارم نمکی که در طول روز مصرف می کنیم، به صورت پنهان در غذاهای فرآوری شده و آماده وجود دارد و تنها یک چهارم آن را در جدول خوراکی یا در حین پخت غذا اضافه می کنیم. کاهش میزان نمک در رژیم غذایی، نه تنها به بهبود سلامت عمومی کمک می کند، بلکه یکی از ساده ترین راه ها برای پیشگیری از بروز بیماری ها می باشد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا