بهبود دسترسی روستاییان به خدمات ارتباطی در دوران دولت چهاردهم

طبق گفته‌های مقامات، به منظور تأمین عدالت اجتماعی، توسعه امکانات، تجهیزات و زیرساخت‌های ارتباطی در سطح کشور و تسهیل دسترسی مردم به این خدمات، به ویژه در مناطق محروم و روستاهای دور افتاده، به عنوان یک اولویت اساسی توسط وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم شناخته شده است.  

، در حال حاضر، با تغییر شکل زندگی و افزایش استفاده از فناوری‌های نوین، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، فراهم‌سازی زیرساخت‌های ضروری برای گسترش ارتباطات اینترنتی به یک نیاز غیرقابل انکار تبدیل شده و به عنوان یکی از لایه‌های استراتژیک و حیاتی برای کشور به شمار می‌آید. کارشناسان معتقدند که دسترسی به اینترنت حق هر فردی، حتی در روستاها، است و دولت می‌بایست با یافتن تدابیری، این امکان را برای روستاییان فراهم آورد و از این طریق، شکاف دیجیتالی را کاهش دهد و برابری و عدالت اجتماعی را برقرار کند.     

یکی از بزرگ‌ترین فواید اینترنت این است که دسترسی کاربران به بازارهای جهانی را تسهیل می‌سازد؛ یک روستایی باید این توانایی را داشته باشد که محصولات خود را فراتر از مرزهای کشور به فروش برساند، تا بر میزان تولید ناخالص ملی افزوده شود؛ لذا باید گفت که عدالت ارتباطی هیچ‌گاه نباید محدود به مناطق شهری باشد و حتی مناطق روستایی و دست‌نخورده نیز باید از این حق برخوردار گردند. به دنبال این موضوع، برقراری ارتباطات پایدار و دائمی برای روستاییان در سال‌های اخیر مورد توجه مقامات دولتی قرار گرفته است.               

یکی از برنامه‌های مؤثری که در این زمینه به پیشبرد اهداف کمک کرده، تاسیس شبکه ملی اطلاعات با هدف برقراری عدالت اجتماعی از طریق اتصال روستاها به اینترنت است؛ این پروژه اکنون به ۶۴ درصد پیشرفت رسیده و بنا بر برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، قرار است این رقم به ۷۵ درصد برسد. در حال حاضر، این پروژه تنها با ۲۳ درصد پیشرفت شروع شد، اما طی سه سال اخیر و با همکاری نهادهای مختلف به ۶۴ درصد رسید و بر اساس آخرین اطلاعات از سوی مسئولان دولت سیزدهم، تا پایان سال جاری این رقم به ۷۵ درصد خواهد رسید، که به معنی برخورداری بیشتر روستاها از این حق طبیعی خواهد بود.                        

براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دولت سیزدهم در ماه‌های اخیر، با اتصال ۸ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار و ۳ هزار روستای زیر ۲۰ خانوار، درصد روستاهای متصل به اینترنت در سطح ۸۰ درصد اولیه دولت به ۹۷ درصد افزایش یافته و در نتیجه، ۹۸.۵ درصد از جمعیت روستایی کشور به اینترنت پرسرعت دسترسی پیدا کرده‌اند.

نکته حائز اهمیت این است که اکثر روستاهایی که در این مدت به پوشش ارتباطی دست یافتند، آن‌هایی بودند که به لحاظ زیرساخت‌ها نظیر جاده، برق و شبکه، در وضعیت نامساعدی قرار داشتند و این وضعیت از الزامات بنیادی برای ایجاد پوشش اینترنتی محسوب می‌شد.

با توجه به اینکه توسعه و پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و رعایت عدالت ارتباطی به عنوان مهم‌ترین وظیفه دولت چهاردهم به شمار می‌آید، انتظار می‌رود تا با تدابیر و اقدامات مقامات، روستاییان بیشتری بتوانند طعم شیرین فناوری را بچشند.

در همین راستا، به تازگی آیین تجلیل و معارفه مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری (USO) با حضور معاون وزیر ارتباطات برگزار شد، که در این مراسم بر اهمیت توسعه امکانات، تجهیزات و زیرساخت‌های ارتباطی در سراسر کشور و تسهیل دسترسی‌های مردم، به ویژه در مناطق محروم و روستاهای دورافتاده تأکید شد> که به عنوان اولویت‌های کلیدی وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم مطرح گردیده است.

نیک محمد بلوچ زهی – مشاور تازه وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری (USO) – در سخنانی اشاره کرد که توسعه ارتباطات روستایی به عنوان یک محور اساسی در وزارت ارتباطات برای ارائه خدمات به روستاییان و حفظ آنان در مناطق خود، مشخص شده است.

وی، هدف اصلی این حوزه را طبق برنامه هفتم توسعه، دسترسی کامل ۱۰۰ درصدی روستاهای بالای بیست خانوار به شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و افزود: به غیر از ایجاد این دسترسی، بهبود و ارتقای ارتباطات نیز از جمله برنامه‌های پیش‌بینی‌شده است.

بلوچ زهی، شفافیت در ابلاغ‌ها و هزینه‌ها را از دیگر اولویت‌های این حوزه ذکر کرد و پیشنهاد داد: سامانه سنجش و پایش آنلاین توسعه روستایی نیز در برنامه‌ریزی این بخش گنجانده شده تا به‌طور لحظه‌ای بر وضعیت ارتباطات در این حوزه متوجه شود.

مشاور وزیر ارتباطات در زمینه توسعه روستایی، همچنین اعلام کرد که ارائه خدمات مختلف از طریق بستر ارتباطات به روستاها برای تقویت اقتصاد ساکنان این مناطق نیز جزء برنامه‌های آینده است و تاکید نمود: با ایجاد و گسترش دسترسی به ارتباطات پرسرعت، هدف این است که خدمات بانکی، آموزشی، بهداشتی، گردشگری و کشاورزی نیز به روستاییان ارائه شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا