نگاهی به تکاندهندهترین پرونده جنایی تاریخ ایران/ خفاش شب که بود؟
به گزارش خبرآنلاین، غلامرضا خوشرو کردیه، معروف به «خفاش شب» یا «خونآشام تهران»، قاتل سریالی ایرانی بود که در دهه ۷۰ با قتلهای وحشیانه زنان جوان، جامعه را به وحشت انداخت.
نورنیوز نوشت: غلامرضا خوشرو کوران کردیه، قاتل سریالی شناختهشده ایرانی که با جنایات هولناک خود در تاریخ جنایی ایران به یادگار مانده است، به القاب مخوفی همچون ” خفاش شب ” و “خونآشام تهران” معروف شد. داستان زندگی و جنایات او به یکی از پروندههای جنایی پر سر و صدای ایران تبدیل شده است که نه تنها افکار عمومی را در شوک فرو برد، بلکه در میان کارشناسان جنایی نیز به بحث و بررسیهای زیادی دامن زده است. در این گزارش به بازخوانی این پرونده جنایی و بررسی زندگی، روشها، قربانیان و پایان کار این قاتل زنجیرهای پرداختیم.
تولد و شروع جنایات
غلامرضا خوشرو در سال ۱۳۴۲ در ایران متولد شد. در ۹ سالگی از خانوادهاش جدا و به دست زن دیگری برای نگهداری سپرده شد.. خفاش شب به مدرسه نرفت و زنی هم که او را نگه میداشت، برای آنکه خانواده اصلیاش نتوانند آدرسش را پیدا کنند مدام تغییر مکان میداد. با وجود تلاشهای خفاش شب، او نتوانست خانوادهاش را پیدا کند و آنان را ندید تا زمانی که به سنین بالاتر رسید.
از سوابق کیفری خفاش شب پیش از شروع قتلهای زنجیرهای میتوان به دستگیری او به دلیل سرقت اشاره کرد. او از ۱۳ سالگی شروع به دزدی کرد و دور میدان توپخانه، محتویات یک خودرو را به سرقت رساند و دستگیر شد. او را به کانون اصلاح و تربیت فرستادند و این سرآغاز سوابق مجرمانه او بود و در این راستا ۱۷ فقره سابقه سرقت در کارنامهاش داشت.
شروع قتل های سریالی خوشرو به اوایل دهه ۷۰ شمسی بازمیگردد، زمانی که او شروع به هدف قرار دادن زنان جوان کرد.
روش قتلهای وحشیانه
یکی از ویژگیهای جنایات غلامرضا خوشرو، شیوه خاص و وحشیانه او در ارتکاب قتلها بود. او قربانیان خود را با ترفندهای مختلف به داخل خودرو کشانده و پس از انتقال به مکانهای خلوت، آنها را مورد آزار و اذیت قرار میداد. سپس با روش خفه کردن، جان آنها را میگرفت و اجساد را در مکانهای دورافتاده رها میکرد. در برخی موارد نیز، برای از بین بردن هرگونه ردپا، اجساد قربانیان را آتش میزد.
قتلهای سریالی چگونه کشف شد؟
یک مامور شهرداری در سکوت و تاریکی یکی از شبهای تهران، کیسهای حاوی یک تلفن و مدارک را پیدا کرده بود. با تحقیقات بیشتر مشخص شد تعدادی از این مدارک شناسایی مربوط به زنی است که کشته شده و سایر مدارک نیز متعلق به یک اتومبیل سرقتی است.
پس از تماس با مالک اتومبیل سرقتی، ماموران پلیس متوجه شدند که او ماشینش را پیدا کرده و سارق آن نیز دستگیر شده است. ماموران پایگاه بسیج شهید نظری، وقتی خفاش شب روی صندلی پارکی حوالی پونک دراز کشیده بود، به او مشکوک شدند و بعد از بازرسی بدنی، سوییچ پیکان سفیدرنگ سرقتی را یافتند. چند دقیقه بعد، خفاش شب به عنوان سارق اتومبیل سرقتی روانه پایگاه بسیج و سپس تحویل پلیس شد. همزمانی پیداشدن مدارک موجود در یک کیسه زباله و دستگیری یک سارق اتومبیل، سرآغازی بود برای تحقیق درباره یکی از مشهورترین قاتلان سریالی ایران.
«خفاش شب» چه کسانی را به قتل رساند؟
زنان به عنوان مسافر، سوار پیکان سفید خفاش شب میشدند تا به مقصد خود برسند اما نه تنها به مقصد نمیرسیدند، بلکه با ضربات چاقو کشته میشدند و جسدشان به آتش کشیده و در نقطهای دور، رها میشد.
گودرزی، بازپرس ویژه قتل تهران در اینباره گفته بود که ۱۳ فروردین ۱۳۷۶ جسد زنی ۵۴ ساله در مقابل پارک چیتگر تهران، ۱۶ فروردین سال۱۳۷۶ جسد سوخته زنی در باغی حوالی کرج، ۳۱ فروردین همان سال جسد سوخته زنی ۴۳ ساله در جاده در دست احداث فرحزاد تهران، دوم خرداد همان سال جسد سوخته زنی در منطقه اوین تهران، هشتم خرداد جسد سوخته ۲ زن در بلوار آسیای تهران، ۱۴ خرداد ۱۳۷۶ نیز جسد سوخته یک دختر دانشجو در بلوار اندیشه شهر زیبا در غرب تهران و در نهایت ۳۰ خرداد همان سال جسد سوزانده شده زنی ۵۵ ساله به همراه دخترش در بزرگراهی در دست احداث واقع در غرب تهران کشف شد.
پس از مدتها تعقیب و گریز، سرانجام غلامرضا خوشرو در سال ۱۳۷۶ دستگیر شد.
در جریان تحقیقات، غلامرضا خوشرو کردیه ادعا کرد که قتلها را همدستش، حمید رسولی، انجام داده است. اما پس از بررسیهای گسترده در زندانها، مشخص شد که حمید رسولی هیچ ارتباطی با جنایات نداشت و این شخصیت ساخته ذهن خفاش شب بود. بررسیهای پزشکی قانونی نیز تأیید کرد که خوشرو تمام قتلها را به تنهایی مرتکب شده بود.
او در بازجوییها به ۹ فقره قتل اعتراف کرد، هرچند کارشناسان معتقدند تعداد واقعی قربانیان او بیشتر از این بوده است. در نهایت، خوشرو به جرم قتلهای سریالی به اعدام محکوم شد و حکم او در همان سال اجرا شد.
خونآشام تهران پیش از به دار آویخته شدن از یک جرثقیل در مقابل جمعیت زیادی در دهکده المپیک در غرب تهران در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۷۶، ۲۱۴ ضربه شلاق خورد.
او پیش از اعدام یک برگه خواست تا وصیت کند و روی آن نوشت«به هیچکس بدهکار نیستم و از کسی طلبکار نیستم و از همه طلب بخشش دارم.»
چرا به “خفاش شب” معروف شد؟
لقب «خفاش شب» به دلیل عادت خوشرو در ارتکاب جنایات در ساعات تاریکی شب به او داده شد. همچنین، برخی از شاهدان عینی او را به فردی شبیه به خفاش توصیف کردهاند که بهطور ناگهانی از سایهها بیرون میآمد و قربانیان خود را به دام میانداخت. جنایات وحشیانه و وحشتزا او ترس و دلهرهای شدید در جامعه ایجاد کرده بود.
محبوبیت پرونده در رسانهها
چندین عامل باعث شد که پرونده خوشرو در صدر اخبار رسانهها قرار گیرد. اولین دلیل، وحشیانه بودن روشهای قتلهای او بود. دومین دلیل، تعداد بالای قربانیان بود که نشان میداد با یک قاتل سریالی حرفهای روبهرو هستیم. علاوه بر این، مدتزمان طولانی تعقیب و گریز پلیس برای دستگیری وی، هیجان بیشتری به این پرونده افزود.
خفاش شب افغانستانی بود؟
مراد نادری تنها نام و نامخانوادگی انتخابشده توسط خفاش شب نبود. او حتی به واسطه اینکه در زندان مقداری زبان انگلیسی و آلمانی فرا گرفته بود، هویت غیرایرانی نیز برای خود انتخاب میکرد؛ چنانکه «عبدالله عبدالرحمن» و ملیت افغانستانی هم از دیگر هویتهایی بود که خفاش شب برای خود برگزیده بود.
اما گودرز، بازپرس ویژه قتل تهران، هویت افغانستانی خفاش شب را نپذیرفت؛ او در روایتی گفته بود از او پرسیدم اهل کجای افغانستانی؟ گفت کابل. نقشه کابل را جلویش گذاشتم، گفتم دقیقا در کدام محله کابل زندگی میکردی؟ سکوت کرد. درباره اقوام مختلفی که در افغانستان زندگی میکنند سوال کردم. پرسیدم جزء کدام یک از این اقوامی؟ چیزی در اینباره نمیدانست.
نتیجهگیری
به گزارش رکنا، غلامرضا خوشرو کردیه بهعنوان یک قاتل سریالی روانی شناخته میشود که جنایات وحشتناک او جامعه را به وحشت انداخت. پرونده او یکی از مهمترین و تکاندهندهترین پروندههای جنایی تاریخ ایران است و همچنان مورد بررسی و تحقیق توسط محققان و علاقهمندان به مسائل جنایی قرار دارد. این پرونده نشان میدهد که پیشگیری از جرایم و برخورد قاطع با مجرمان برای حفظ امنیت جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است.
۴۷۲۳۶