آیا دوباره شاهد رشد موارد ابتلا و فوت ناشی از کووید هستیم؟/ نظرات مینو محرز و حسین کرمان‌پور

افزایش بیماری‌های تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا معمولاً با سرد شدن هوا همراه است. به همین دلیل، شیوع این بیماری‌ها از اواسط پاییز و بر مبنای درجه سرما ممکن است زودتر یا دیرتر در کشور آغاز شود. همچنین، این روزها نگرانی‌هایی درباره افزایش موارد کرونا نیز شنیده می‌شود.

در این باره، دکتر مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی به خبرآنلاین می‌گوید: «با سرد شدن هوا، طبعی است که شیوع ویروس‌های تنفسی بیشتر می‌شود. در خصوص کرونا، موارد بیشتری از آنفلوآنزا مشاهده می‌شود.»
او در پاسخ به این پرسش که آیا غربالگری برای کرونا انجام می‌شود یا خیر، ابراز می‌کند: غربالگری برای کرونا نه تنها در ایران، بلکه در هیچ کجای دنیا صورت نمی‌گیرد، زیرا این کار پرهزینه است و به دلیل کاهش موارد ابتلا، از نظر اقتصادی به صرفه نیست. نکته مهم این است که اگر به علائمی مشکوک به کرونا دچار شدید و نگران هستید، به‌طور حتم به پزشک مراجعه کنید.
محرز تاکید می‌کند: در حال حاضر بیشتر مراجعان با علائم بیماری‌های تنفسی به آنفلوآنزا مبتلا هستند و تعداد اندکی از آن‌ها کرونا دارند.

در همین راستا، حسین کرمان‌پور، پزشک و مدیرکل روابط‌عمومی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرآنلاین اظهار می‌دارد: «فرمول مشخصی وجود دارد؛ هر زمان که هوا سرد می‌شود، همانطور که میزان مبتلایان به سرماخوردگی و آنفلوآنزا افزایش می‌یابد، به دلیل قابلیت سرایت بالای ویروس کرونا، موارد ابتلا به کووید نیز بیشتر می‌شود. طبق تاریخ از سال ۱۳۹۸ که کرونا به کشور ما ورود کرده، هنوز هم در کشور حضور دارد و از ایران نرفته است. نکته نگران‌کننده این است که همه‌گیری مجدد آن است، اما در حال حاضر نه در جهان و نه در ایران ما شاهد همه‌گیری جدیدی نیستیم. کرونا همچنان وجود دارد و آخرین سویه‌اش نیز اومیکرون است.»

او ادامه می‌دهد: «در ایران هیچگونه همه‌گیری کرونا وجود ندارد و صرفاً موارد فردی داریم. اگر خبری از وفات فردی بر اثر کرونا منتشر شود، باید از جهات مختلف بررسی شود؛ از جمله اینکه آیا فرد دچار بیماری زمینه‌ای بوده، آیا به موقع مراجعه کرده و سن فرد چه بوده است.»

ابتلا و مرگ و میر کووید دوباره افزایش یافته است؟/ پاسخ‌های مینو محرز و حسین کرمان‌پور

این مقام مسئول در وزارت بهداشت تصریح کرد که کرونا همچنان وجود دارد ولی نه به اندازه‌ای که موجب وحشت و اضطراب در جامعه شود. توضیح داد: «هنوز چهار توصیه اساسی وجود دارد؛ اول، توجه به پیشگیری شامل استفاده از ماسک، شست‌وشوی مکرر دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی، چه در مواردی که شخص خود مبتلاست یا مشکوک به ابتلاست و چه در زمانی که افراد دیگر بیمار هستند. دوم، استراحت کافی است، به ویژه اگر فردی مبتلا شده باشد باید با مراجعه به پزشک و دریافت مرخصی در منزل استراحت کند. توصیه دیگر، پرهیز از دست دادن است؛ در صورت احساس بیماری یا مشکوک بودن و همچنین در فضاهایی که دیگران مشکوک هستند، به هیچ عنوان دست ندهید.»
او همچنین به یک توصیه کلیدی دیگر اشاره می‌کند که در فضاهای کاری مشترک می‌توان از سطل‌های زباله دربسته استفاده کرد. اگر دستمال‌های کاغذی آلوده در سطل زباله بدون در باشند، می‌تواند منجر به آلودگی فضا شود و احتمال ابتلای دیگران را افزایش دهد.

کرمان‌پور با اشاره به کنترل وضعیت آنفلوآنزا در کشور تصریح کرد: «برای گروه‌های پرخطر، هنوز هم دیر نیست که واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.»
 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا